Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

StoryBOOK ljetni paket s knjigom donosi naslove koje ne smijete propustiti!

Uronite u dugo toplo ljeto uz limitiran paket magazina StoryBOOK + HIT knjiga! StoryBOOK i V.B.Z. predstavljaju uspješnice s kojima ne možete pogriješiti! Opustite se uz književni klasik, ubrzajte rad srca uz uzbudljiv psihološki roman i

 shutterstock_1050080960_2(1).jpg Izvor: Story

U prodaji potražite paket StoryBOOK + HIT knjiga po posebnoj cijeni od samo 69,90 kn i odaberite savršeno ljetno štivo za dodatnu inspiraciju i bijeg od svakodnevice.

 StoryBOOK-51_Vizual-sa-knjigama-.jpg Izvor: Story

  J. D. Robb – Goli u smrti
Nora Roberts, spisateljska superzvijezda i autorica dvjestotinjak bestselera New York Timesa, pod pseudonimom J. D. Robb objavila je roman "Goli u smrti". Riječ je o futurističkom ljubavnom krimi trileru koji je s godinama prerastao u seriju naslova. Romani su doživjeli senzacionalan uspjeh i javnost se šest godina pitala tko se krije iza pseudonima, sve dok 2001. to napokon nije otkriveno.
"Goli u smrti" vodi nas u 2058. godinu, kada tehnologija vlada svijetom. New Yorkom hara okrutni ubojica žena kojem je za petama Eve Dallas, iskusna policijska poručnica mračne prošlosti. Tijekom istrage Eve će upoznati markantnog i karizmatičnog irskog milijardera i bivšeg kriminalca Roarkea, jednog od osumnjičenika. Eve će se naći na dotad nepoznatom terenu političkih intriga i obiteljskih tajni te unatoč oprezu i upozorenjima, spoznati da strast i zavođenje imaju vlastita pravila.

 goli u smrti prednja (1) (1)(1).jpg Izvor: Story

Žarko Jovanovski - Pizzeria Europa
"Pizzeria Europa" priča je o predanosti umjetnosti pa i onda kad ta predanost prelazi u krajnost. Roman je vratoloman i drzak, oštrouman i duhovit, a istodobno precizno ustrojen i dobro napisan, poput zločestog dječaka s finim manirama – lako ga je voljeti.
Trojica underground performera kreću na mini turneju od Zagreba preko Beča do slovačke Trnave. Glavni likovi improviziraju, izlažu se užicima, pogibeljima, vrludaju između ludila i smrti, ali ostaju srčani i svoji. Njihova putešestvija puna su humora, stranputica, bijelih zečeva i glazbe. Soundtrack: grozan rumunjski etno i sjajan jazz. U eksplozivnom grand finalu, značenjski nabijeno mjesto, pizzeria Europa, prometnulo se u metaforu otpora neoliberalnom ugnjetavanju.

 pizzeria europa prednja (1) (1)(1).jpg Izvor: Story

  Pam Jenoff - Izgubljene djevojke Pariza
U poslijeratnom New Yorku 1946. godine mlada protagonistica na željezničkom kolodvoru nalazi kofer s 12 ženskih fotografija. Odlučna da otkrije sudbine žena s fotografija, počinje uzbudljivu istragu. Istodobno upoznaje britansku mrežu tajnih agentica koje su tijekom Drugog svjetskog rata raspoređene na okupiranom teritoriju Francuske i pomažu pokretu otpora. Hrabre žene suočit će se s neočekivanim i nevjerojatnim zadacima kada ih misija odvede u samo srce ratnog vihora.
Izvanredan roman autorice bestselera New York Timesa Pam Jenoff, nadahnut povijesnim događajima i stvarnim osobama, posveta je ženskoj hrabrosti i junaštvu. Baveći se temama poput odanosti i izdaje, krivnje i okajanja, autorica donosi napetu i moralno kompleksnu priču nabijenu političkim intrigama. "Izgubljene djevojke Pariza" roman je koji čitatelje suočava s nekim od ključnih životnih pitanja: tko smo, koliko vrijedimo i kome možemo vjerovati.

 izgubljene djevojke prednja (1) .jpg Izvor: Story


Sheila O’Flanagan - Nestala žena
Jeste li ikada poželjeli nestati bez traga? Protagonistica romana Imogen Naughton mlada je poslovna žena koja ima savršen brak, lijepu kuću i dobar posao. Na prvi pogled sve se čini besprijekornim, dok jednoga dana Imogen ne nestane bez traga. Njezin šarmantni muž Vince ne miri se s činjenicom da ga je napustila, no što se uistinu događalo u njihova četiri zida? Vince kreće u potragu za voljenom ženom te se suočava s mnogo pitanja. Zašto je Imogen netragom nestala? Od koga se skriva? Hoće li moći preživjeti bez njega?
Psihološki roman nagrađivane spisateljice Sheile O’Flanagan priča je o ljubavi i moći, o ženi koja želi početi ispočetka i muškarcu koji to ne može prihvatiti.

 nestala zena prednja (1) (1)(1).jpg Izvor: Story

Chimamanda Ngozi Adichie - Svi bismo trebali biti feministi
U ovom osobnom i izvrsno argumentiranom tekstu nagrađivana nigerijska spisateljica Chimamanda Ngozi Adichie iznosi jedinstvenu definiciju feminizma za 21. stoljeće, u čijoj su osnovi uključivanje i osviještenost muškaraca i žena o problemu poimanja uloge rodova. Govoreći iz svog iskustva, uz anegdote iz života u Nigeriji i SAD-u, Adichie istražuje što danas znači biti žena te ukazuje na postojeće stereotipove i prikrivene seksualne politike.
Ova je knjiga proglašena važnim i neophodnim tekstom našeg vremena te must read za poticaj, inspiraciju i stvaranje svijeta sretnijih žena i muškaraca.

 svi bismo trebali prednja (1) (1.jpg Izvor: Story

Olja Knežević – Katarina, Velika i Mala
Olja Knežević spisateljica je čiji roman skenira obiteljske odnose i tragedije, ženska prijateljstva, ljubavne veze i prevare, odlaske i bjegove, razne društvene miljee i ljudske sudbine. Pomno osmišljeni i karakterizirani likovi te suvereno, dinamično pripovijedanje "Katarinu" vode putem najboljih romana koji progovaraju o zbilji ovih prostora u posljednjih nekoliko desetljeća.
Katarina je autentičan glas koji nas u specifičnom autoričinu stilu, uz spoj intimnog i javnog, vodi putem rastavljanja i sastavljanja. Od odrastanja u sutonu socijalizma, preko naznaka svega onoga što se na tim prostorima potom dogodilo i uranjanja u neku novu ratnu i tranzicijsku svakodnevicu, Katarina je dovoljno krhka i istodobno snažna da si dopušta posustajanja i padove u najmračnije kutke društvenog podzemlja i ljubavna iskustva. Ovaj roman pamtit će se po uvjerljivim, snažnim, neprilagođenim likovima punim strasti, kakva je nedvojbeno i sama Katarina.

 katarina velika i mala prednja (.jpg Izvor: Story

Limitirani paket StoryBOOK + HIT knjiga dostupan je po posebnoj cijeni od samo 69,90 kn do kraja rujna!