Svi volimo rođendane, a jedna takva proslava održala se povodom predstavljanja najnovije personalizirane knjige za djecu 'Sretan ti beskrajni rođendan!' iz Tvornice snova. Riječ je o desetoj knjizi po redu u kojoj je glavni lik - vaše dijete. U ovoj fantastičnoj i zabavnoj personaliziranoj priči, djetetova želja, da njegov rođendan traje vječno, promijeni sve i otpuše ga u svijet gdje je sve moguće, pa čak i slaviti - svoj beskrajni rođendan.

U vremenima u kojima živimo, svaki lijepi trenutak treba slaviti, zato je slatka zabava u poznatoj slastičarnici Torterie Macaron privukla i poznate mame influencerice od kojih mnoge od njih već imaju u svojoj kolekciji naslove personaliziranih knjiga Tvornice snova za svoje mališane. Spoj stare dobre knjige i najmodernije tehnologije pokazali su se kao dobitna kombinacija!

NOVA KNJIGA – NAJPERSONALIZIRANIJA DO SADA!

'Sretan ti beskrajni rođendan' najpersonaliziranija je knjiga iz Tvornice snova do sada, a na njoj je tim od 15-tak radio više od godinu dana. Program predstavljanja nove knjige vodila je Emina Pršić, voditeljica i spisateljica, a autorica priče je Andrijana Majstorović - koja je ujedno autorica svih priča Tvornice snova te jedna od najprodavanijih domaćih autora dječjih knjiga. 'Rekla bih da je pisanje za djecu isto kao i pisanje za bilo koga drugoga, za odrasle. Čitanje utječe pozitivno na sve aspekte našeg razvoja, posebno kod djece utječe na koncentraciju, emocionalnu inteligenciju, interakciju s drugima... danas je to posebno važno kada su djeca jako rano u kontaktu s novim tehnologijama. Čitajte svojoj djeci!', poručuje Andrijana čiju personaliziranu slikovnicu 'Kako sam došao na svijet' ima svako 5. dijete u Hrvatskoj!

Anda Bukvić Pažin urednica je nove slikovnice, a podijelila je s nama i kako je došlo do suradnje: 'Do suradnje je došlo na poziv autorice teksta, Andrijane Majstorović - vješte i maštovite pripovjedačice, koja ima već puno priča i projekata iza sebe, ali koja uvijek vidi prostor za učenje i za napredak - to nas je povezalo', istaknula je urednica Anda. Kristijan Vrbanić kao tehnički urednik omogućio jednostavniju personalizaciju svake slikovnice, dok je po prvi puta ostvarena suradnje s Alexom Patrickom, ilustratorom iz Velike Britanije. 'Nakon što sam pročitao priču, jedva sam čekao da počnem s ilustracijama. Uživao sam stvarajući likove. Ovo je bilo prvi puta da sam sudjelovao u personalizaciji knjige, bilo je to puno izazovnije nego li sam mislio da će biti... ali vrijedilo je, mislim da knjiga izgleda sjajno!', rekao je Alex koji se javio iz Londona.

Goran-Galetic-Promocija-knjige-1-.jpg
Mario Poje 

Svi okupljeni složili su se kako je riječ o hvalevrijednom projektu te da mališanima treba što više čitati - danas, više nego ikada prije. 'Kad su djeca mala, zajedničko čitanje pomaže izgradnji arhitekture njihova mozga, doslovce. Postoji velik korpus znanstvenih istraživanja koja to potkrjepljuju: djeca kojoj se čitalo - i s kojom se puno razgovaralo - imaju puno bolje startne pozicije, za svladavanje školskog gradiva, i u životu. Znaju puno više riječi, imaju više različitih znanja o svijetu, i lakše se snalaze sa svim novim informacijama, bolje ih integriraju. Osim zdravstvene i praktične, korisne komponente, tu je i ona emocionalna: zajedničko čitanje je vrijeme izdvojeno za druženje i za razgovor. 15 minuta dnevno je dovoljno, a toliko svi sigurno imamo u svojim pretrpanim rasporedima', dodatno je naglasila Bukvić Pažin.

O TVORNICI SNOVA

Tvornica snova je inovativna izdavačka kuća te lider u prodaji personaliziranih knjiga za djecu u Hrvatskoj iregiji. Tvornica snova stvara priče koje osnažuju djecu i povezuju obitelj te trenutno posluje na četiri europska tržišta, osim na hrvatskom - na srpskom, poljskom te njemačkom. 'Bilo je trenutaka kad smo se mučili dobiti baš ono želimo i što smo zamislili, ali mi imamo jasnu viziju i sad već dovoljno iskustva da bismo to pretvorili u stvarnost. Mi se uvijek interno šalimo da su naše knjige naša djeca, tako da je ovo sad najnovija prinova u našoj obitelji i nadam se da ćete svi uživati u čitanju kao što smo mi uživali stvarajući je', naglasila je brand manager Anja Lucić, koja je ujedno vodila i cijelu art direkciju knjige.

Poslovnu priču Tvornice snova započeli su 2011. godine Andrijana Majstorović i Goran Galetić, kada se na tržištu regije, ali i šire nitko nije bavio personaliziranim dječjim izdavaštvom. Prvi naslov koji su osmislili bio je 'Planet Patuljaka', prva slikovnica u Hrvatskoj izrađena s 3D ilustracijama. Uz devet stalnih zaposlenika, na projektu radi 20-ak vanjskih suradnika, od dizajnera, prevoditelja, digital marketing eksperata do ilustratora i programera. 'Planovi su nam vrlo ambiciozni, baš kao od prvog dana. U prosincu 2021. proslavili smo desetu godišnjicu osnutka Tvornice snova. Kada smo kretali, doslovno iz garaže, nismo ni sanjali da ćemo okupiti tim od 30-ak ljudi koji će stvarati priče koje danas osnažuju djecu i povezuju obitelj i da će naše knjige biti najprodavanije knjige za djecu u Hrvatskoj. Za drugih deset godina smo si postavili cilj da ćemo do 2030. godine biti globalno prisutni', poručio je Goran Galetić, jedan od pokretača Tvornice snova.


NAJBOLJI ROĐENDANSKI POKLON ZA DJECU

A koji je najbolji rođendanski poklon za djecu? To je bar lako! Personalizirana knjiga! 'Naša stvarima zatrpana djeca bit će nam zahvalna budemo li im manje poklanjali stvari, a više iskustva. A za one koji traže zlatnu sredinu između opipljivih i izmaštanih svjetova - i to još za prigodu kao što je rođendan – personalizirana knjiga je najbolji izbor', ističe Bukvić Pažin.

Mario Poje Promocija knjige

U galeriji fotografija pogledajte kako je bilo na promociji knjige, a gosti nisu mogli odoljeti i ukusnoj rođendanskoj torti koju je za ovu prigodu napravila dobro poznata slastičarnica Torterie Macaron.


Druženje nisu propustili ni najmlađi fanovi knjiga Tvornice snova

Tvornicu snova možete pratiti i Facebooku i Instagramu, a više o knjigama pogledajte i na www.tvornicasnova.hr