Ponekad je tako malo potrebno da nekome vratite osmijeh na lice, a nekad je naše malo nekome sve. Upravo tako mogla bi se sažeti glavna poruka donacijskog programa OTP Zaokruži koji su pokrenuli OTP banka d.d. i Mastercard kako bi se najmlađim pacijentima u bolnicama diljem Hrvatske omogućili što bolji uvjeti liječenja.

Aktivacijom usluge OTP Zaokruži klijentima OTP banke d.d. se prilikom plaćanja Mastercard karticama iznos zaokružuje na sljedeću punu kunu. Primjerice, račun u iznosu od 18,50 kuna se zaokružuje na 19,00 kuna pri čemu se razlika od 50 lipa izravno uplaćuje na donacijski račun otvoren u banci isključivo za ovu namjenu. Dakle, najveći iznos koji se može zaokružiti tijekom jedne transakcije iznosi 99 lipa. Početni iznos od milijun kuna, kojeg su donirale OTP banka d.d. i Mastercard, tako se svakim zaokruživanjem klijenata povećava, a da bi postao još značajniji potrebno je da se što više klijenata uključi i svojim malim pojedinačnim doprinosima zajednički postignu nešto veliko.
baneri
Jednom godišnje cijeli će se prikupljeni iznos donirati dvjema bolnicama u Hrvatskoj za nabavku neophodne opreme za dječje odjele tih bolnica. Prve donacije početkom iduće godine bit će uručene Odjelu pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije i Zavodu za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode (Petrova) KBC-a Zagreb.

„U svoje osobno ime i u ime djelatnika Odjela pedijatrije kao i svih djelatnika bolnice zahvaljujem se Upravi i svim djelatnicima OTP banke d.d. i Mastercarda  na pokrenutom hvalevrijednom donacijskom programu OTP Zaokruži. Opća bolnica Šibensko-kninske županije će prikupljena sredstva utrošiti za nabavku ultrazvuka za pedijatrijsku dijagnostiku za sve grane užih specijalizacija  te ovim putem upućujem molbu svima da sudjeluju u humanitarnom programu kako bi našim najmlađim pacijentima pružili najbolju moguću zdravstvenu skrb“, na uključenje u donacijski program pozvala je i dr. med. Sanja Jakelić, ravnateljica OB Šibensko-kninske županije.

Doc. dr. sc. Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode, rekla je da u Petrovoj bolnici na svijet godišnje dođe tristotinjak nedonoščadi, a od toga trećina onih najmanjih kod kojih očekuju brojne komplikacije uslijed nezrelosti i dugotrajni boravak na Odjelu za intenzivno liječenje. „Za uspješno liječenje ove djece su – uz znanja i vještine – potrebni i napredni medicinski uređaji. Među nužnom opremom su monitori za praćenje vitalnih funkcija kojima pratimo životne funkcije djeteta bez nepotrebnog izlaganja manipulacijama pregleda ili vađenja krvi. Trenutno nam je najpotrebnije postojeće monitore povezati u sustav centralnog monitoringa te nabaviti dodatne napredne monitore za praćenje stanja cirkulacije i disanja djeteta.“

Fatnela
Da su Hrvati mali narod za velika djela, potvrđuje i uključivanje glazbenih te sportskih laureata u program. Gibonni i braća Fantela, koji su nebrojeno puta pokazali svoje veliko srce, i ovaj put odazvali su se pozivu, a njihova poruka je jasna – zajedničkim snagama možemo nešto malo pretvoriti u nešto veliko, zato je bitno zaokružiti!
Gibonni
„Od srca sam se pridružio jednoj ovako plemenitoj ideji koja će samo u iduće dvije godine omogućiti veliku pomoć za četiri bolnice u Hrvatskoj. Zato vas sve pozivam da se pridružite i zaokružite taj mali iznos, te lipe, jer time činimo veliko dobro. To malo od nas je njima sve. I zato zaokruži i nećeš falit”, rekao je Gibonni.

Kako se i vi možete uključiti i zaokružiti saznajte ovdje.

Tekst: Promo

Foto: Promo