Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

20 godina hrvatskog Cosmopolitana

Najseksi časopis na svijetu, glasoviti COSMO, u travnju slavi 20 godina ljubavne veze s vama, drage čitateljice i čitatelji. Evo što smo vam sve pripremili, osim Kandit čokoladice koja vas čeka u svakom broju

Kažu da se dame nikada ne pita za godine i da je Cosmo djevojka više stanje duha nego stvar godina. Ipak u travnju, kada hrvatski Cosmo slavi 20. rođendan, moramo se zapitati koliko se u posljednjih 7300 dana promijenio svijet, a koliko mi. Dragi dnevniče, možeš li nas podsjetiti što se događalo davne 1998.? Summa summarum: upoznali smo cure iz "Seksa i grada" u koje ćemo se bezglavo zaljubiti, prvi smo put zavirile u čudesni Google koji nam je doslovce otvarao sva vrata, a na hrvatskoj medijskoj sceni pojavio se ON - hrvatsko izdanje najpopularnijeg časopisa u svijetu – Cosmopolitan sa seksi Cindy Crawford na naslovnici, koji nam je otkrio cijeli jedan kozmos, tvrdeći i više nego uvjerljivo da dobre djevojke možda idu u raj, no one loše rade što god požele.

U prijevodu, da se cijeli svijet ipak ne okreće oko jednog bezveznjakovića kojega smo nasumce odabrali i ustoličili za princa, da je bez veze sjediti kod kuće i čekati njegov poziv, a još gluplje sažalijevati se i misliti da su drugi izvukli bolje karte ili su samo popularniji od nas pa su napredovali u karijeri te da je svijet doista u vašim rukama. Pa ako nešto žarko želite, samo morate zaviriti u taj veliki uzbudljivi svijet, zasukati rukave i... Ok, bit ćemo pošteni i baciti se na posao.

A što je bio bolji prozor u svijet od Cosmopolitana koji je prvi donosio vijesti o svjetskim trendovima, svim tajnama ljubavi i seksa, vrućim pričama, praktičnim savjetima od zdravlja, vježbe, karijere do odnosa. Časopis Cosmopolitan doista je bio “Seks i grad” mnogo prije “Seksa i grada” te prozor u svijet prije Windowsa, a to je tijekom svih godina i ostao.

Dvadeset godina poslije štošta se promijenilo, a što točno, provjerite u sjajnom članku Jasmine Rodić “Evolucija Cosmo cure.” U međuvremenu, modni je svijet zaludjela mini Cindy Crawford, njezina prekrasna kći Kaia Gerber koja bi bez problema mogla krasiti i ovaj Cosmo. Carrie i Samantha su i dalje tu, s tim da više nisu najbolje frendice na velikom platnu, nego svijet s nestrpljenjem prati nove epizode njihova ne baš damskog okršaja na društvenim mrežama, a svi mi i dalje gledamo u popularne it cure u našoj okolini i pitamo se što je to što one imaju, a mi ne. S tim da se sada svi ti zadivljeni pogledi mogu i pobrojiti, barem ako je vjerovati brojaču na Instagram Stories.

Ok, priznajemo da se u nekom trenutku svijet doista promijenio tako što se doslovce podijelio napola pa smo, osim stvarnog svijeta, dobili i onaj virtualni – Cosmopolitan.hr, FB, Instagram, da ne spominjemo Tinder i opciju Find my Phone. Uostalom i naša Cosmo djevojka Andrea Andrassy napravila je sjajan intervju s virtualnom Andreom. Zahvaljujući društvenim mrežama upoznali smo i predivne Cosmo čitateljice koje su se u ovom broju sjajno snašle u ulozi modela – Jelenu Jovanović, Nikolinu Zovko i Dejanu Petković.

Tekst: promo

Najnovije

Najpopularnije