Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon djetetova rođenja s mužem se samo svađam

Pozdrav. Ne znam je li ovo vezano uz vašu temu, ja sam roditelj već 40 dana, ali nema veze uz dijete tema, nego o meni i mužu, našem braku! Mi smo sklopili brak ima 3-4 mjeseca, zatim svađamo se, ni u čemu se ne slažemo, znači apsolutno ...

Draga čitateljice,

prije svega čestitam na bebi :)

Osim što je majčinstvo jedan lijepi osjećaj, on sa sobom nosi i jako puno odgovornosti. Zašto Vam to govorim? Kada par dobije dijete moguće je da uslijed svih nastalih obaveza, umora i novih uloga u životu postanu vrlo kratkog "fitilja" i da im je jednostavno pored roditeljske uloge teško baratati i onom partnerskom. Je li to tako kod Vas i supruga - ne znam, budući da nemam informaciju koliko ste dugo sa svojim partnerom prije bili u vezi, jeste li ikada prije imali takve nesuglasice i slično.

Ako ste u vezi s partnerom duže vrijeme i nikada nije bilo ovakvih situacija, možda je uzrok Vašim sukobima upravo taj. U tom slučaju preporučila bih bračno savjetovanje koje bi Vam moglo pomoći da se lakše snađete u svim tim ulogama i da u konačnici nađete zajednički jezik i pokažete razumijevanje jedno za drugo.

Ukoliko sa suprugom niste dugo u vezi (barem ne dovoljno da se jako dobro upoznate, vidite kako funkconirate kao par itd.) tada je moguće da tek sada otkrivate sve različitosti koje su uzrok Vašim sukobima. Ako ne dijelite iste vrijednosti, poglede na život, obitelj, odgoj... Tada je situacija za oboje prilično izazovna. U tom slučaju ukoliko želite i dalje biti partneri, bit će neophodno učiniti kompromise. I u ovoj situaciju razgovor sa stručnjakom bi mogao pomoći da otkrijete što želite, što Vam je jako važno i gdje niste spremni na kompromise a gdje jeste. I da u konačnice vidite u kojem smjeru ćete ići.

Šaljem Vam podršku.

Kristina Bačkonja, dipl. psiholog i NLP trener

Najnovije

Najpopularnije