Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problem s dnevnim spavanjem bebe

Poštovani, imam pitanje za svoga sina. Ima 2.5mj. Hranjen majčinim mijekom i ad-om do 1 mj, kasnije samo ad. Zanima me je li u redu držati se količina obroka navednim kutijama ad-a? Prema njima sada bih njemu trebala davati 180 ...

Draga mama,

Znak da je beba sita je taj da više ne želi sisati, te je barem sat do dva mirna (ne plače, spava, zadovoljno promatra okolinu). Naravno, to ovisi od bebe do bebe. Neke jedu puno češće, ali manje količine. Mislim da bi bilo dobro da se pridržavate količine koja je navedena na kutiji, te da joj ponudite dok ne vidite da sama odbija. To što beba više cucla nego što vuče, ne znači da ne jede. Beba i dalje jede, ali manje jer više nije toliko gladna. Zbog toga i plače kada ju podižete jer bi još jela. Ali vi najbolje znate koju količinu beba može pojesti.

Za dnevno spavanje preporučam da bebu zamotate. Vašem mališanu nedostaje vaša blizina i toplina (vaše disanje, rad srca). Savjetujem i da koristite zvukove poput bijelog šuma prije spavanja. To će ga podsjetiti na zvukove koje je čuo u maternici, pa će ga umiriti. Također bih vam preporučila maramu ili nosiljku za nošenje bebe. Vi ćete moći obavljati što trebate, a beba će mirno spavati na vama. Evo i videa kako biste mogli vidjeti kako ga zamotati.

Problem s dnevnim spavanjem bebe
Izvor: YouTube

Najnovije

Najpopularnije