Iako u knjižarama možemo kupiti nekoliko vrsta radosnica, mlada diplomantica računovodstva i financija, s istaknutom crnom za kreativnost i grafički dizajn, otišla je korak dalje i osmislila personalizirane radosnicama s vašim fotografijama i imenom vašeg djeteta koje postaje glavni junak/junakinja čarobne priče o odrastanju.

Radosnice s bebinom fotografijom i prvim otiscima dlana i stopala apliciranim na koricama knjige

Daria Markić je nakon osam godina radnog iskustva u prodaji, računovodstvu i grafičkom dizajnu, odlučila pokrenuti vlastiti obrt i proizvoditi personalizirane unikatne knjige za djecu i odrasle, pod brandom prigodnog naziva Magical Book Lab. Daria ističe: Želim svojim personaliziranim knjigama uvesti novitet na pomalo ustaljeno tržište. Samoj izradi posvećujem potpunu pažnju i ljubav, što vidim da moji kupci osjete zbog pozitivnih komentara i oduševljenja nakon kupnje knjiga. U mom malenom laboratoriju knjiga, kupac je kralj koji sam bira dizajn i stil naručene knjige.

radosnice-svih-vrsta-za-koje-sami-birate-dizajn

U Darijinom Magical Book Labu, osim personaliziranih Radosnica za djecu do prve godine života, u ponudi možete pronaći još i one za vrtićko doba, u verzijama za curice i dečke. Tekstove i potpuni dizajn svojih knjiga Daria osmišljava sama. Riječ je o priči o odrastanju djeteta osmišljenoj u stihovima s praznim crtama za nadopisivanje sadržaja. Tako radosnica uključuje važne detalje iz djetetova života koje ostale knjige takvih tematika ne pokrivaju. Na primjer, razdoblje upoznavanja roditelja, kako je tata zaprosio mamu, koju sam novu mediteransku hranu probao/la na moru, uz popratna mjesta za lijepljenje prvog ubranog cvijeta, narukvica iz rodilišta, skupljenih školjki s plaže... Knjiga nudi i vrlo maštovit pregled rasta djeteta putem ostavljanja otisaka prstića na predviđena mjesta unutar knjige i upisivanja datuma.

radosnice-svih-vrsta-za-koje-sami-birate-dizajn

Korice knjiga koje Daria ima u ponudi raznovrsnih su materijala, uključujući tvrdi uvez sedefnog ili srebrnog odsjaja, zatim divne platnene korice raznih boja ili vrlo zanimljive visokokvalitetne sjajne na koje se osim fotografije djeteta apliciraju i prvi otisci rukice i nogice.

radosnice-svih-vrsta-za-koje-sami-birate-dizajn

Posebnu čar svojim unikatnim knjigama Daria je dodala apliciranjem djetetova imena i prezimena 3D printom na korice. I papir unutar knjiga je zanimljiv i pažljivo biran - vodootporan je i periv, što je vrlo zgodna činjenica uzimajući u obzir moguće prolivene sokiće ili kašice.

radosnice-svih-vrsta-za-koje-sami-birate-dizajn

Book Moje vrtićko doba prati život djeteta kroz 56 strana, od navršene 1. godine i polaska u vrtić do prvih dana osnovne škole. Koncipiran je po godinama vrtića kako bi na kraju ispunjavanja knjige bio vidljiv razvoj i napredak djeteta te promjene interesa, kao i razvitak kreativnosti u dijelovima predviđenim za samostalno crtanje.

Korice se personaliziraju u potpunosti po željama klijenta, na raspolaganju su različite vrste materijala iz ponude, a na koje se apliciraju fotografije, 2D ili 3D tekst te ilustracije.

Darujemo jednu radosnicu Moje vrtićko doba mami ili tati koji se prvi prijave na naš mejl: urednistvo@roditelji.hr i ostave svoje podatke (ime, prezime, broj mobitela, ime djeteta i dob) i koji žele pratiti fotografijama, djetetovim crtežima i zanimljivostima djetetov razvoj u vrtiću. Među mnoštvom fotografija skrivenih u računalu i mobitelu, neka postoji bar jedna knjiga koju ćete zajedno s djetetom moći listati s njegovim fotografijama i radovima i nadopunjavati je.

___________

Dobitnica je Dunja Tomić iz Zagreba!

Tekst: I. T., Magical Book LabFoto: Vesna Mrvelj