Počeli ste vjerovati da vrtić doista ne može biti zabavan? Pogledajte ovaj vrtić i razmislite ponovno! Osim što roditelji ove djece sigurno nemaju problema sa jutanjim plačem jer dijete odbija otići u vrtić, mogu biti sigurni da će njihovo dijete dobiti apsolutno sve što mu treba.

Ogromno igralište bogato različitim sadržajima čini se kao san svakog roditelja. Djeca u ovom vrtiću imaju potpunu slobodu kretanja te upravo iz tog razloga ovdje ne postojezidovi. Štoviše tvorac ovog vrtića, dizajner Takaharu Tezuka smatra da upravo ovaj okrugli koncept same građevine djecu potiče da se vrate na predavanje s kojeg su otišli, ali nakon što istraže ono što ih u tom trenutku zanima.

U ovom vrtiću u prvi plan se stavljaju djetetovi prirodni nagoni, a nepostojanje zidova izbjegava pojavu tjeskobe i barijera između prostora.

Tezuka smatra kako djecu ne bi trebalo previše kontrolirati ni štititi ih, jer samostalnim istraživanjem najbolje mogu naučiti živjeti u ovom svijetu, čak i ako to dolazi u kompletu s kojom ozljedom.

https://youtu.be/J5jwEyDaR-0

Tekst preuzet s: www.index.hr/mame

Foto i video: www.youtube.com