Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je samo jedan roditelj na odmoru s djecom...

Ako putujete sami s djecom, snizite očekivanja. Nije lako krenuti na put bez još jednoj para odraslih ruku koje će vam pomoći, ali to ne znači da se takvo putovanje nužno mora pretvoriti u noćnu moru

Sami idete na odmor s djecom? Koliko god jedva čekali odmor, takvo vam ljetovanje može biti stresnije od posla. Ako putujete sami s djecom, snizite očekivanja. Nije lako krenuti na put bez još jednoj para odraslih ruku koje će vam pomoći, ali to ne znači da se takvo putovanje nužno mora pretvoriti u noćnu moru.

Zaposlite djecu

Davanje različitih zadataka djeci ima više namjena. Kao prvo, osjećaju se važnima. Kao drugo, time ćete ih zaposliti pa se neće imati vremena svađati međusobno i s vama. Što je još važnije, oni vam zaista mogu pomoći, umjesto da vam budu maleni, tvrdoglavi utezi.

Neka spakiraju samo omiljene igračke

Pune torbe igračaka dovest će mališane do toga da neće znati čime bi se igrali pa se neće igrati ni s čim. Neka si tijekom pakiranja sami izaberu nekoliko najdražih. To će i vama uštedjeti mnogo mjesta. Jedan od dragocjenih predmeta, ako putujete autom, bit će vam prijenosni DVD player na kojemu će mališani moći gledati crtiće i ne ometati vas previše u vožnji.

Napravite generalnu probu

Prije odlaska na dugi put, idite na kraći izlet u blizini. To će vam dobro doći da znate kako djeca reagiraju na putovanje, što vam treba biti pri ruci, a što možete spakirati na dno torbe i slično.

Prihvatite pomoć

Ako vam netko ponudi da će vam odnijeti prtljagu ili pomoći s kolicima, prihvatite pomoć. Zamolite nekoga da vam pridrži vrata, pričuva prtljagu dok vodite dijete na zahod i slično.

Upoznajte svoju djecu

Naravno da ste vi ti koji ih najbolje poznajete, ali prije i tijekom putovanja uzmite u obzir njihove temperamente i osobnosti. Neka djeca mrze slikovnice, druga grickalice, neka vole tišinu i spavaju u automobilu, dok druge treba zabavljati. Pripremite se i ponesite na put ono što vaše dijete voli i što ga zabavlja.

Izvor: Index.hr/mame

Foto: Profimedia

Najnovije