Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nećete vjerovati kako se mogu promijeniti uvjeti u vrtiću

Mališanima u vrtiću sada je konačno toplo!

 djeca u vrtiću

Nakon prve ZelEn donacije, energetske obnove Dječjeg doma Ivane Brlić Mažuranić u Lovranu prije šest godina, i Dječji vrtić Morski Konjić u Slatinama na otoku Čiovu dobio je novu vanjsku fasadu, toplinsku izolaciju krova, novu stolariju, LED rasvjetu, rekonstruirane gromobranske instalacije, nove podove... Projektom, u kojeg je uloženo 500 tisuća kuna, u ovom će se objektu ostvariti energetske uštede na električnoj energiji za grijanje od preko 63% te od preko 66% na unutarnjoj rasvjeti. 

“Ovaj vrtić sada ima sve prostorne uvjete da bi bio reprezentativan i da može odgovoriti na sve europske standarde u pružanju usluge skrbi za najmlađe”, rekla je tijekom uručenja potvrde o završetku projekta Endica Radić-Hozo, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost iz Splita, u sklopu kojeg djeluje vrtić u Slatinama.

I Suzana Mravinac, ravnateljica Dječjeg doma Ivane Brlić Mažuranić u Lovranu, s radošću se sjeća 2014. godine, kada je njihova podružnica u Rijeci, zahvaljujući HEP-u, dobila drukčiju i ljepšu vizuru, ali i ostvarila značajne uštede.

“Do tada nam je energija odlazila u vjetar. Zimi bismo grijali naše prostore, a nikada nam nije bilo dovoljno toplo. Zahvaljujući HEP-ovoj donaciji dobili smo kompletno novu stolariju, nove plinske instalacije, novu kotlovnicu, a cijela je podružnica, osim što je toplinski izolirana, dobila i ljepši i suvremeniji izgled. Beskrajno smo zahvalni HEP-u, jer je pomogao stvoriti ljepši i kvalitetniji život za djecu o kojoj skrbimo”, rekla je ravnateljica Mravinac, čija ustanova skrbi za 50-ak djece, od kojih je 18 predškolske dobi smješteno na lokaciji Rijeka. 

Iz HEP-a zahvaljuju kupcima ZelEna na sudjelovanju u kreiranju zajedničke zelene priče te poručuju kako će početkom 2021. biti raspisan javni poziv.

* Sadržaj nastao u suradnji s HEP-om

Najnovije

Najpopularnije