Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Virtualna igraonica za djecu: donosimo radne listiće za vrtićku dob

Nije riječ o liniji manjeg otpora, tj. zabavi uz ekrane, već vam je na raspolaganju niz kreativnih ideja uz pomoć kojih se djeca zabavljaju, ali i uče

 djeca se kod kuće zabavljaju uz kreativne igre

Zbog ograničavanja širenja virusa COVID-19 roditeljima je u Hrvatskoj preporučeno da djecu ne dovode u dječje vrtiće, no vrtići su otvoreni za djecu koja ne mogu ostati kod kuće. Tih se naputaka drži i Dječji vrtić Čigra iz Zagreba. Kako bi roditeljima, bakama i djedovima te drugima koji čuvaju djecu, omogućio da s djecom prate vrtićki odgojno-obrazovni program, Dječji vrtić Čigra pokrenuo je Čigrinu virtualnu igraonicu.
Igraonica je napravljena na platformi Padlet i svakoga radnog dana donosi
raznovrsne sadržaje za djecu vrtićke dobi.
"Boravak djece kod kuće želimo oplemeniti sadržajima koji će im biti razumljivi, zanimljivi i poučni. Čigrina virtualna igraonica potiče ih na stjecanje znanja i razvijanje kreativnosti. Neke sadržaje sami stvaramo, a neke dijelimo“, kazala je Vedrana Džanić,osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.
U Čigrinoj su virtualnoj igraonici roditelje i djecu dočekali objašnjenje što je to koronavirus, te savjeti kako se o njemu razgovarati. Tu su i eksperiment koji otkriva važnost pranja ruku, vježbe yoge za najmlađe, poticajni zadaci iz matematike te oni za stjecanje predčitalačkih vještina.

U virtualnu igraonicu možete uči ovdje.

U nastavku donosimo nekoliko radnih listića za djecu vrtićke dobi.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije