Problem čak svakim danom postaje sve gori jer broj igračaka se nažalost ne smanjuje, nego raste katkad i eksponencijalno nakon rođendana ili posjeta baka i djedova. A Svetog Nikole, božićnih darova od nekoliko Djedova Božićnjaka koji dolazi pod djetetov bor, u maminu firmu, kod baka i djedova, kod ujaka... već nas je sada strah.

Kad ih odlučite maknuti, pokloniti ili razmišljate o bacanju, to uvijek izazove velike reakcije i negodovanje. Jer baš se s tom igračkom upravo sada želi igrati i nema teorije da je uklonimo jer je to njegova/njezina igračka.

previse igracaka
View over messy in the kid s room in daylight. Children played in the room and left a total mess. Toys are scattered all around on the floor., Image: 468409268, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Studio Lucky / Alamy / Alamy / Profimedia

Na portalu Lifehacker imaju rješenje za ovaj problem. Jedna ga je čitateljica podijelila na Facebooku i opisala proceduru. Vrlo je učinkovit i konkretan:

  1. Spremite sve igračke u neprozirnu vreću dok djeca spavaju.
  2. Vratite im igračke kojih se sjete i koje posebno traže jer su nestale.
  3. Nakon mjesec dana donirajte preostalo u dobrotvorne svrhe.

Rotirajte igračke

Ako imate dvojbe da samo tako djetetu maknete igračke, uvijek možete tu vreću s igračkama zadržati pospremljenu u ormaru pa rotirati igračke – neke pospremiti u vreću, a druge izvaditi iz nje. Ali i s takvim rješenjem ćete s vremenom skupiti previše vreća! Oprez! Sljedeću ćete već moći napuniti za koji mjesec, već nakon božićnih blagdana.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia