Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snažna alergijska reakcija na dječji set za šminkanje

Ova priča započela je otvaranjem seta za šminkanje, a završila je naprasno u bolnici. Što se dogodilo opisala je majka jedne trogodišnjakinje na svojoj Facebook stranici i upozorila tako gotovo 200 000 roditelja na moguće opasnosti ...

„Trebalo je samo 24 sata da se našoj potpuno zdravoj djevojčici cijelo tijelo osipa crvenim, gorućim osipom koji svrbi, a oči nateknu“, napisala je Kylie Cravens iz Georgetowna Illinois na svom Facebboku. „Danima nije mogla gotovo ništa jesti, jer su joj usnice bile natečene i pune mjehurića“. Fotografije njezine djevojčice pokazale su koliko je reakcija bila jaka i ozbiljna.

Kako je majka opisala, kupila je set za šminkanje za djecu i dala ga djetetu ne sluteći što će se dogoditi. Alergijska reakcija je bila toliko snažna da je dijete završilo u bolnici. Navodno je set u sebi sadržavao šest kemikalija koje mogu izazvati alergijske reakcije. Na jednu od njih reagirala je njezina djevojčica.

Priču su roditelji odlučili podijeliti na Facebooku jer su smatrali vrlo važnim da upozore sve roditelje na veći oprez kod kupnje igračaka i što se može dogoditi ako o tome ne vode računa.

Svakako je pouka ove priče da roditelji prije kupnje trebaju dobro pročitati deklaracije, provjeriti datum isteka proizvoda, posebice kod dječje šminke, labela, ruževa, lakova za nokte, na bojama za crtanje po tijelu, parfemima i sl. - odnosno na svemu što se nanosi na kožu. Dakako uvijek vrijedi i upozorenje da valja kupovati u provjerenim trgovinama te izbjegavati "jeftine" proizvode bez oznaka kvalitete.

Sada se djevojčica, na sreću, već oporavlja i najvažnije, iako još malo svrbi, osmijeh je ponovno na njezinom licu.

Izvor: Facebook.com

Najnovije

Najpopularnije