ORIGINALNE PROSLAVE DJEČJIH ROĐENDANA: Igraonice nisu jedino što imate na raspolaganju, donosimo 5 kreativnih opcija

U tekstu koji slijedi donosimo vam pregled ponude maštovitih rođendana koje možete bez previše muke prirediti svojim mališanima. A kao što i sami znate, upravo se rođendana iz djetinjstva svi mi sjećamo s posebnom sjetom

Shutterstock Ne morate ih slaviti samo u igraonici, donosimo 5 originalnih ideja za proslavu dječjih rođendana

Svi se sjećamo rođendana iz djetinjstva, dnevnog boravka, bakine torte, maminih sendviča, štapića, jednostavnih balona ... Da, i današnji klinci imaju izbor proslave rođendana kod kuće, no taj je interijer uglavnom iskorišten za rođendan s rodbinom. Kad su, međutim, prijatelji u pitanju, dnevne su boravke zamijenile igraonice i kina. Ukoliko vam je i to dosadilo donosimo 5 originalnih ideja za proslavu koje će oduševiti i vašeg klinca i njegove prijatelje.

BAZENI

Proslava rođendana uz bazen san je mnogih mališana, koji je posljednjih godina ostvariv. Brojni bazeni i aquaparkovi diljem Hrvatske imaju tu mogućnost u ponudi, a osim kupanja u cijenu je obično uključena i torta za slavljenika.

Shutterstock  Jedna od opcija koja vam je na raspolaganju je i proslava rođendana na javnim bazenima

KAZALIŠTA

Također i neka kazališta u Hrvatskoj nude opciju proslave rođendana što uglavnom uključuje karte za predstavu za slavljenika i uzvanika. Neka od njih nude i mogućnost upoznavanja s glumcima ili likovima iz predstave.

MUZEJI

U izložbenim dvoranama zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti svakog vikenda mali slavljenici uživaju u posebnim i kreativnim rođendanskim tulumima, koji dugo ostaju u sjećanju. Rođendaonica je namijenjena svima otvorenog duha, ponajprije djeci od 3 do 12 godina. Proslave dječjih rođendana nudi i Etnografski muzej u Splitu te riječki Prirodoslovni muzej.

ZAGREBAČKI ZOOLOŠKI VRT

Dječji rođendani već su nekoliko godina dio ponude i zagrebačkoga zoološkog vrta. Prvi dio proslave provodi se u obilasku vrta, gdje slavljenička ekipa uz pratnju edukatora pažnju posvećuje životinjama ovisno o temi, od kojih su neke ‘Lavlji ročkas’, ‘Kraljevi džungle’ i ‘Ritam Afrike’. Nakon obilaska u prostorijama Edukacijskog centra organiziran je zabavni kviz, likovna radionica, posebne 3D zabavne igre te kontakt sa živom životinjom (među ostalima, to može biti zmija, žaba ili jež). 

Shutterstock  Dječji rođendani već su nekoliko godina dio ponude i zagrebačkog zoo vrta

PAINTBALL

U posljednje vrijeme sve više slušamo o tome kako djeca previše vremena provode u kući, pred ekranom televizora ili kompjutera. Želite li svom mališanu omogućiti aktivan rođendan, na zraku, uz pregršt trčanja i adrenalina na izvoz, pravi izbor za vas je paintball rođendan, kojih je zaista široka ponuda na tržištu.

Tekst: Vicka Marić za Sretna.hr