Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imate školarca? Ne morate zato biti pod stresom

Riješite se nepotrebnih briga i problema

Trebaju li djeca imati mobitel, pitanje je o kojem se raspravlja gotovo svakodnevno. I nije tajna da gotovo nema obitelji u kojoj se o tome ne razgovara i u kojoj ne postoje različita mišljenja. Ipak, svaki roditelj zna što je za njegovo dijete najbolje pa će u skladu s tim i odlučiti kako će svoje dijete učiti odgovornosti.

Nećemo ulaziti u teške teme niti možemo odgovoriti na pitanja o kojima i stručnjaci imaju različita mišljenja, poput - u kojoj su dobi djeca spremna za mobitel i kada im je on zaista 'potreban'? Odgovori se nalaze u individualnom pristupu odgoju pa je najbolje da svatko slijedi svoj instinkt. Za razliku od drugih problema vezanih uz roditeljstvo, većina današnjih roditelja zapravo ne može razmišljati o vlastitom djetinjstvu i prisjetiti se situacija kada su njihovi roditelji bili pred sličnim izazovima jer mobitela tada još nije bilo.

Brža i jednostavnija komunikacija

Jedan od najvažnijih razloga zbog kojega je dobro da vaš osnovnoškolac ima mobitel jest taj što će vam to olakšati komunikaciju. Primjerice, ako su nastava ili sat gimnastike završili ranije, sat plivanja je odgođen, vaše će vas dijete moći o tome obavijestiti i pozvati vas da dođete po njega. Ako se neki obiteljski planovi nenadano promjene, moći ćete to jednostavnije i brže javiti. Taj dodatan osjećaj sigurnosti vjerojatno je najvažniji razlog zbog kojega bi roditelji trebali razmisliti o tome kada odlučuju hoće li njihovo dijete dobiti mobitel ili neće.

Ostali razlozi za kupnju mobitela

Je li vaše dijete spremno i treba li dobiti mobitel ili ne, procijenit ćete sami. Neki će roditelji smatrati da je kupnja mobitela potreba, a drugi luksuz. I zato svaki roditelj zna što mu je činiti. Iako su sigurnost i praktičnost gotovo uvijek na samom vrhu popisa razloga roditelja koji razmišljaju trebaju li djetetu kupiti mobitel, nerijetko presude i neki drugi pozitivni argumenti.

Roditelji žele pomoći svojoj djeci da se osjećaju dobro, odnosno da budu jednaki pred prijateljima koji imaju mobitele. Pozitivno je to što darovanjem mobitela djecu učite odgovornosti jer moraju brinuti o svom telefonu, paziti da ga ne izgube, ali tako razvijaju i osjećaj odgovornosti pri potrošnji minuta, mobilnih podataka, ali i slanja poruka. Paze na novac koji imaju na raspolaganju.

Prihvatljiva ponuda

Izvrsne i cjenovno prilagođene ponude teleoperatera izvrstan su mamac koji će vas odobrovoljiti na kupnju mobitela. No osim cijene uređaja za svačiji džep, primamljive su i druge pogodnosti koje ostvarujete kupnjom mobitela, posebice sada u back2school  vrijeme. Riječ je o duplim “gigama” koje su na raspolaganju malenim vlasnicima uređaja. I to će tako biti do kraja školske godine (lipanj 2021. godine). Tako će vaši mališani moći bezbrižno slati poruke i koristiti najdraže aplikacije, a vi ćete biti mirni jer vas neće zabrinjavati koliko su potrošili.

Do mobitela s nekoliko poteza mišem

Operateri su pronašli rješenje čak i za one roditelje kojima teško pada odlazak u kupnju i suočavanje s gužvama koje će na početku školske godine svakako biti veće pa su za kupnju na web shopu odobrili dodatan popust pri kupnji uređaja. Naravno, imate i mogućnost plaćanje na rate, kao i pravo na besplatnu dostavu. Na vama je da procijenite i zbrojite imate li i dalje više minusa ili su ipak prevagnuli plusevi za kupnju mobitela.

Autor: Ma.D.

Foto: Unsplash

Najnovije

Najpopularnije