Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Veljača poručila hejterima: 'To je moje dijete, ne vaše'

Malena Lena ima četiri godine i još uvijek ima dudu varalicu

 Jelena Veljača

Domaća scenaristica, aktivistica i glumica, 38-godišnja Jelena Veljača, s pratiteljima na društvenim mrežama često 'bez dlake na jeziku' dijeli svoje stavove, ali i detalje iz svakodnevice koju najčešće provodi s četverogodišnjom kćerkicom Lenom, koju ima iz braka s glumcem Draženom Čučekom. Međutim, kao to često biva na društvenim mrežama, Jelena, kao i druge majke, često se nađe na 'udaru' negativnih komentara. Ovog puta Jelena je, piše Story, odlučila odgovoriti hejterima, i to - unaprijed.

View this post on Instagram

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12) on

Naime, Jelena je objavila fotografiju iz kreveta, na kojoj pozira s malenom Lenom koja spava kraj nje, a u ustima ima dudu. Zbog prethodnih je iskustava glumica pretpostavila da će se naći mnogo ljudi koji će ju kritizirati upravo zbog toga što kćerkici još uvijek dopušta dudu, zbog čega je unaprijed isključila komentare.

"Gasim komentare unaprijed jer ne želim nedjelju navečer provesti u odgovaranju na momshaming poruke. Da, ima dudu s 4.10 godina, it’s ok, to je moje dijete, ne vaše, relax and be kind", oštro je poručila Jelena i time vješto izbjegla još jednu raspravu na temu odgojnih metoda.

Kako se na brz i jednostavan način rastati od dude varalice?

Za početak dogovorite s djetetom da duda treba dnevni odmor jer radi bez prestanka i danju i noću. Polegnite dudu u krevet i nemojte je buditi po danu. Dijete će vjerojatno prihvatiti vrijeme bez dude tijekom dana. Nastavi li tražiti dudu za noć, nakon nekog vremena ponovno napravite korak koji će dijete "pogurati" da zaboravi na dudu. Primjerice zamotajte dudu u papir i poklonite je bebi koja se rodila u susjedstvu jer njoj je duda sada puno potrebnija nego vašem djetetu.

Još ideja naših čitateljica za lakše odvikavanje od dude pronađite OVDJE!

Tekst: Story.hr i Roditelji.hr
Fotografije: Instagram

Najnovije