Kaširane lijepe poruke Uzmite novine i iz tekstova izrežite riječi koje su vam lijepe i koje imaju lijepo značenje za vas. Mogu imati uskrsne motive ili uskrsnu tematiku, po želji. Komadiće papira zalijepite tehnikom kaširanja s ljepilom od brašna i vode. U loncu zakuhajte 5 čaša vode. U plastičnoj zdjeli pomiješajte 1/3 čaše brašna s 1 čašom hladne vode. Dobro miješajte dok ne nestanu grudice i mjehurići zraka. Dodajte smjesu u lonac s vrućom vodom pa stalno miješajući kuhajte još dvije-tri minute.

ideje za izradu pisanica

Omotajte pisanice vunom

Jaja omotajte vunom kao na fotografiji. Umjesto vune možete upotrijebiti deblji konac ili ukrasne vrpce. Ako ne želite koristiti jaje koje neće biti konzumirano izbušite po jednu rupicu na svakom polu jaja, ispušite jaje i iskoristite ga za pripremu kolača.

ideje za izradu pisanica

Konfeti pisanice

Također tehnikom kaširanja zalijepite konfete na jaja. Ako upotrebljavate pravo ljepilo koristite jaja koja ste prethodno izbušili.

Pisanice ukrašene filcom ili krep papirom Jaja ukrasite u obliku zeca ili pilića. Od filca ili nekog drugog materijala izradite uši, noge, krila i zalijepite ih. Na kraju flomasterom nacrtajte oči, nosić, usta i ostale detalje. Jaja možete omotati i krep papirom ili ih čitava napraviti od krepa papira i u njih staviti slatko iznenađenje.

ideje za izradu pisanica

Oslikana jaja

Oslikavajte jaja bojama ili crtajte na njih flomasterima. Možete crtati točkice, naslikati cvjetiće... sve ono što vam padne na pamet. U ovoj tehnici će bnajviše uživati djeca.

ideje za izradu pisanica

ARANŽIRANJE PISANICA: Jaja na ogradici ili na užetu

Jaja prekrasno izgledaju kad ih se objesi na granu i to je već poprilično raširen način kako se pisanice mogu lijepo aranžirati. Slična, također zgodna ideja, je da pisanice objesite na uže ili vrpcu. Pisanice možete nanizati poput grozda ili pak vrpcu raširiti i pisanice objesiti poput rublja naravno lijepo ukrašene i uz lijepe štipaljke za rublje

ideje za izradu pisanica

ideje za izradu pisanica

Tekst: I.T.

Foto: Profimedia