Čini vam se da je potrošnja šećera u vašoj kući jako mala? Za početak nam je jasno da niste ljubiteljica pečenja kolača. Nikako da potrošite tu kilu šećera. Donosimo vam zanimljive ideje i načine kako da potrošite šećer u vašem kućanstvu na vrlo praktične i korisne načine.

1. Svježe cvijeće u vazi

U vazu stavite 3 žličice šećera i 2 žlice octa, ulijte toplu vodu i stavite rezano cvijeće. Šećer će hraniti cvijeće, a ocat spriječiti razvoj bakterija.

2. Uklonite mrlje od trave s odjeće

Pomiješajte šećer i vodu tako da dobijete gustu pastu. Nanesite pastu direktno na mrlju od trave. Ostavite šećer da djeluje oko jedan do dva sata na mrlji i zatim operite odjeću u perilici rublja kao i obično.

3. Hladite opečen jezik

Prebrzo ste srknuli kavu? Cuclajte kockicu šećera ili malo šećera na jeziku jer ćete tako umanjiti ružan osjećaj pečenja.

4. Klopka za ose i muhe

Skuhajte sirup tako da pomiješate šećer i vodu u omjeru 2:1. Kad ste doveli smjesu do vrenja, maknite je s vatre, ohladite, istočite sirup u veliku staklenku i postavite je na prozorsku dasku. Ljepljiva smjesa će hvatati leteće uljeze.

5. Žličica šećera uz lijek

Studije su pokazale da su bebe i djeca kojima je prije davanja injekcija dano da popiju zašećerenu vodu manje reagirale na bol za razliku od djece koja nisu dobila slatku vodu.

6. Svježina kruha i kolača

U posudu koju ste hermetički spremili kolače dodajte pokoju kockicu šećera.

7. Pranje ruku

Uzmite malo maslinova ulja i šećer kako biste s ruku skinuli zmazanoće.

8. Tjeranje žohara i mrava

Pomiješajte 2 žlice šećera i praška za pecivo i pospite ih na mjesta gdje se kreću insekti. Ponovite postupak ako je potrebno i često čistite.

9. Svjež sir

Kako biste svoj sir zadržali u svježem stanju, zatvorite ga u hermetičku posudu i u nju stavite pokoju kockicu šećera.

Foto: Profimedia