Pogledajte što izbor boje govori o vašoj osobnosti te kako odabrati najbolju boju i dobro je iskoristiti za bebinu sobu.

ZELENA

Odabir zelene pokazuje da tražite malo harmonije u vašem životu. Ako odabirete zelenu vi ste prirodni mirotvorac, odličan promatrač i znate slušati.

Kako da izgleda super?

Puno ovisi o nijansi zelene koju izabirete. Za osjećaj svježine odlučite se za živahnu nijansu zelene jabuke ili čak prekrasnu žuto-zelenu boju koja je vrlo trendi.

PINK

Ovom bojom pokazujete svoju nježniju stranu. Pink vole druželjubive, pristupačne i pažljive osobe. Šanse su međutim i da ste vrlo tradicionalni jer pink boja za sobu djevojčice je klasik.

Najbolja nijansa

Umjesto prave žarke pink boje, radije odaberite malo mirniju i sofisticiraniju nijansu. Zagasitija boja neće biti pretjerana i odlično se slaže s plavom i zelenom.

CRVENA

Obojite li djetetovu sobu u crvenu vi ste snažna, samopuzdana osoba pionirskog duha.

Kako najbolje iskoristiti ovu boju?

Nemojte cijelu sobu obojiti u crveno. Kombinirajte je s neutralnim bojama kao što je siva ili bež kako biste ublažili njezinu snagu. Pokušajte je koristiti tako da u nju ne obojite prevladavajuću i ogromnu površinu. Možete samo neke komade namještaja odabrati u crvenoj, a da vam baza bude bijela. Nije loše uzeti i magenta crvenu koja ima plavi pod ton i smiruje boju.

dječja soba

ŽUTA

Žuta kao odabir odlična je i za dječake i za djevojčice . Ta boja govori da ste kreativna, vesela i zabavna osoba.

Najbolja nijansa

Odaberite nježnu žutu boju koja je blizu pastelne. Pripazite da žuta pritom nema zeleni podton koji može potpuno promijeniti atmosferu. Kombinirajte je s plavom ili tirkiznom.

PLAVA

Smirujuća plava je popularna za spavaću sobu, posebice je zgodna kad znate da će se roditi dečkić. No, biraju je najčešće oni konzervativniji koji igraju na sigurnu kartu.

Kako je učiniti lijepom?

Lijepa nijansa plave za dječju sobu je ona boja oblaka koja ima malo više živahnosti i crvene u podtonu. Na taj način ćete spojiti smirujuću komponentu plave i živahnost crvene. Pripazite s plavim svijetlom. Ono ne djeluje uspavljujuće za dijete, već baš suprotno.

boja dječje sobe

LJUBIČASTA

Uzmite u obzir ovu boju za djevojčicu kao alternativa rozoj. Ljubičasta govori da ste produhovljena osoba koju konstantno zanima traženje smisla života.

Kako je napraviti zgodnom?

Odlična kombinacija će biti ljubičasta kombinirana sa sivom i bijelom.

NARANČASTA

Hrabra narančasta kaže da ste spontani i imate pozitivan pogled na život. Nemojte se plašiti da će snažna narančasta biti prestimulirajuća za bebu.

Kako da bude lijepa?

Sve se više ljudi odlučuje na življe i konkretne boje koje kombiniraju u paru. Narančasta se lijepo slaže sa crvenom boje rajčice ili zelenom jabukom u kombinaciji s čistom bijelom.

Foto: Profimedia