Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razvojne igre za djecu koje će ih i zabaviti tijekom vrućih dana

Možete istražiti osjetila, učiti o bojama i emocionalnoj inteligenciji, vježbati koncentraciju..., a sve na super zabavan način

 razvojne igre za djecu

"Cilj senzorne igre je istražiti osjetila. Krastavci su savršeni za upravo to! Žarke boje, zanimljive teksture i oblici. Igra s vodom prikladna je za djecu svih dobi. Manji prskaju, prelijevaju i istražuju, stariji mogu raditi čarobne napitke. Zamolite dijete da vam opiše krastavac, kako izgleda, koja je razlika između kore i unutrašnjosti? Koju boju možemo dobiti ako ju pomiješamo sa zelenom? Kakvog je okusa? Ako imate povećalo iskoristite ga za igru! Ovaj ljetni slow motion period zgodan je i za vježbanje rezanja nožem. Nekako je općenita teza da djeca prije polaska u školu znaju rezati i mazati nožem.  Igrajte se s vodom, slikajte s kolutićima krastavaca ili radite otiske u plastelinu". Inspiraciju za to kako se zabaviti s djecom, "skratiti" vruća ljetna popodneva, a usput i nešto naučiti, pronašli smo na genijalnom Instagram profilu Razvojne igre.

Osim ove igre s krastavcima, na profilu Razvojne igre možete pronaći još niz preslatkih i korisnih ideja za zabavu tijekom vrućih ljetnih dana.

"Nije važno hoćete li oslikati kamenčiće ili uzeti prvu slikovnicu koja vam je pri ruci. Važno je da razgovarate o emocijama od najranije dobi. Na taj način potičete razvoj socijalnih i emocionalnih vještina, komunikaciju, jezik i dječju znatiželju. Emocionalna inteligencija (EI/EQ) nije suprotno od IQ. Ona nam daje mogućnost shvaćanja, uporabe i kontrole vlastitih emocija, razumijevanja tuđih te nudi i pozitivan način oslobođavanja stresa. Utječe na naš način komunikacije, empatiju i rješavanje konflikta. EI kod odraslih jača veze, pospješuje uspjeh u školi i na poslu i pomaže u postizanju osobnih i profesionalnih ciljeva", savjetuju na profilu.

Rashladite se sladoledom od plastelina.

Za složiti ove preslatke puzzle djetetu će trebati puno koncentracije i truda.

Fotografije: Instagram

Najnovije