Glumac i pjevač Bojan Jambrošić "višak“ slobodnog vremena zbog pandemije koronavirusa iskoristio je na najbolji mogući način – kreativnim radom. Naime, ovih je dana Bojan na YouTube kanalu objavio animirani film o nestašnoj mački Rozi koja, uz Bojanovu pomoć, te uz pomoć gledatelja, rješava zadatke i pritom se dobro zabavlja. Ideja je kompletno Bojanova, od glazbe do teksta, a u intervjuu nam je otkrio kako je nastala ta njegova – uz glazbu i glumu – nova ljubav, ona prema animaciji, te kako provodi dane otkad je bio primoran stisnuti „pauzu“.

Možete li ukratko reći kako je nastala Roza i kako ste zadovoljni reakcijama publike?
Moja ljubav prema crtićima nastala je još prije pet godina, kad sam htio svojim nećacima napraviti animaciju. Tako sam sam naučio kako crtati i animirati likove te s vremenom nadograđivao znanje na tom polju.Kako trenutačno, zbog pandemije koronavirusa, imam više vremena nego inače, odlučio sam to svoje vrijeme iskoristiti i napraviti vlastiti crtić u nastavcima. Za sad je ova prva epizoda imala više nego pozitivne reakcije i to mi je dalo vjetar u leđa da nastavim dalje.

Kako trenutačno živite dok su zatvorena kazališta i sve je stavljeno na čekanje?
Trenutačno imam puno više vremena za neke svoje druge hobije, koji su uvijek stajali postrani, jer nije bilo vremena. Ova situacija, ma koliko je loša, ipak ima i svojih  dobrih strana. Na svakom je da ih iskoristi na svoj način. Probe u kazalištu se, nažalost, ne održavaju, ali zato se virtualno družim sa svojim kolegama. Prisjetimo se predstava, ponovimo tekst, ali i zajedno zapjevamo.

Koje ste sve planove morali odgoditi zbog karantene?
Morao sam odgoditi nekoliko svojih nastupa, predstavu “Mi o vuku”, a i angažman u showu “Zvijezde pjevaju”, gdje sam kao mentor trebao nastupiti sa Majom Ciglenečki.

Planirate li ovih dana još neki sličan projekt, poput Roze?
Definitivno planiram napraviti još epizoda Roze, a i nekoliko animiranih dječjih brojalica i pjesmica.  Ipak, nadam se kako će se ova situacija što prije vratiti u normalu, pa da se mogu posvetiti svojim nastupima i predstavama.

Tekst: D. P.
Fotografija: Instagram