„Imate li još pitanja?“, ovo pitanje postavlja gotovo svaki poslodavac na kraju razgovora za posao. Ako ste nervozni i možda zbog toga smeteni, vjerojatno vam prava i važna pitanja neće pasti na pamet.

Ali važno je postavljati pitanja. S jedne strane dajete osobi pred vama osjećaj da ste zainteresirani i angažirani. S druge strane tako možete na vrlo jednostavan način saznati je li taj posao zaista za vas.

Predlažemo vam tri važna pitanja koja trebate obavezno postaviti da biste došli koračić bliže željenom zaposlenju. Kako vas uzbuđenje ne bi smelo, zapišite ova pitanja na papirić.

1. Možete li mi nešto više reći o načinu rada firme?

Raditi u jednoj tvrtki ili firmi znači postati dio njezine radne kulture. Ona vam treba odgovarati jer se sigurno želite dobro osjećati na novom poslu. Možda ćete kroz ovo pitanje otkriti više činjenica o suradnicima, odnosima i atmosferi koja se tamo njeguje.

2. Kako bi izgledao jedan moj običan radni dan?

Ovo pitanje je posebno važno jer ćete postavljajući ga najbrže saznati što bi konkretno bile vaše obaveze. Vaš potencijalni poslodavac dobiva dojam da se vi do u detalja zanimate za svoj posao. No još važnije, vi dobivate bolju sliku o tome je li taj posao zaista za vas.

3. Koja je procedura dalje?

Obavezno na kraju razgovora pitajte kako će se stvari odvijati dalje. „Kada ćete mi se javiti s odgovorom?“ ili „Kada bi vam se trebala ponovo javiti?“ Također pitajte:“ Kada bi bio moj prvi radni dan?“. Pokušajte saznati što više od sugovornika (a da niste napeti). To će pomoći i vama i potencijalnom poslodavcu koji će osjetiti vašu upornost.

Tekst: I.Š

Foto: Profimedia