Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dojenje nakon bočice - savjeti za uspjeh

Kako vratiti bebu na dojenje nakon što se navikla na bočicu? Obično kad se postavi to pitanje, odgovor je da pomoći nema. Ipak postoji način!

Ako ste zbog određenih poteškoća pri dojenju morali jedno vrijeme koristiti bočicu, nemojte gubiti nadu. Postoji metoda koja je vrlo uspješna i pomoću koje dijete ponovo može krenuti s dojenjem. Treba malo vremena i strpljenja, ali nakon ustrajnosti, rezultati su tu.

Postupci prije primjene metode:

1. Dobro oprati ruke

2. Za mame je poželjno da skrate nokte

3. Izdojiti mlijeko

4. Pripremiti sterilnu špricu ili cjevčicu za hranjenje

Metoda se bazira na tome da mama ili tata da bebi da siše njihov prst koji je okrenut jagodicom prema gore. Obično je to kažiprst. A zašto baš prst? Prije svega zato što je sisanje prsta i dojke jako slično. Zatim se u špricu ili cjevčicu za hranjenje jednostavno navuče mlijeko i stavi u usta zajedno s  kažiprstom. Dobro je ostaviti malo zraka tako da dok beba siše prst ujedno vuče i mlijeko iz šprice.

Nakon što povuče par puta, treba bebu staviti na prsa kako bi nastavila sisati dojku. Kroz otprilike tjedan do 10 dana bebe postanu pravi eksperti u sisanju dojke, bočica postaje prošlost i sve je opet puno lakše jer najbolja moguća hrana za bebu je uvijek spremna za korištenje!

Napisala: Iva Brčić, certificirana edukatorica programa Najsretnija beba Hrvatska™

http://najsretnijabeba.webs.com/

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije