Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pripremite savršeno povrće iz pećnice koje će i klinci možda poželjeti pojesti

Nagovoriti djecu da jedu povrće težak je zadatak za mnoge roditelje. Možda ih uz ovaj sastojak i način rezanja nagovorite da ga ipak malo probaju grickati

 povrće iz pećnice

Povrće iz pećnice nije samo lako napraviti, nego je i zdrav obrok. Nažalost često nam to prekrasno obilje nije toliko ukusno kako izgleda, a klincima još manje. Uz ovaj tajni dodatak i način rezanja, udahnite povrću novu dimenziju estetike i okusa.

Tajni dodatak koji će stvar dignuti na novu razinu je ocat.

Ovako pripremite povrće prepuno okusa:

  • Povrće (krumpir, mrkvu, tikvice, bundevu, batat, ciklu, luk…) operite, ogulite i očistite pa narežite na prutiće poput pomfrita.
  • Češnjak narežite na sitno pa sve raspodijelite po limu za pečenje koji ste prethodno nauljili maslinovim ili suncokretovim uljem.
  • Operite začinsko bilje (ili timijan ili bosiljak ili peršinov list) narežite ga ugrubo i pospite po povrću. Prije pečenja sve pospite krupnom solju i popaprite, a zatim lagano pokapajte octom.

 povrće iz pećnice

Variety of french fries traditional potatoes, purple potato, carrot served with salt, thyme on baking paper over old wooden background. Top view with space. Homemade fast food, Image: 334517425, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Kiselina octa će ispariti i ostaviti intenzivan okus koji će istaknuti okuse različitih vrsta povrća koje pečete. Dobar tek i sretno!

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije