Povrće iz pećnice nije samo lako napraviti, nego je i zdrav obrok. Nažalost često nam to prekrasno obilje nije toliko ukusno kako izgleda, a klincima još manje. Uz ovaj tajni dodatak i način rezanja, udahnite povrću novu dimenziju estetike i okusa.
Tajni dodatak koji će stvar dignuti na novu razinu je ocat.
Ovako pripremite povrće prepuno okusa:
- Povrće (krumpir, mrkvu, tikvice, bundevu, batat, ciklu, luk…) operite, ogulite i očistite pa narežite na prutiće poput pomfrita.
- Češnjak narežite na sitno pa sve raspodijelite po limu za pečenje koji ste prethodno nauljili maslinovim ili suncokretovim uljem.
- Operite začinsko bilje (ili timijan ili bosiljak ili peršinov list) narežite ga ugrubo i pospite po povrću. Prije pečenja sve pospite krupnom solju i popaprite, a zatim lagano pokapajte octom.
Kiselina octa će ispariti i ostaviti intenzivan okus koji će istaknuti okuse različitih vrsta povrća koje pečete. Dobar tek i sretno!
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
3 pravila odgoja Jordana Petersona: "Vodite računa što radite, a ne što pričate"
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović