Jesenska sezona nezamisliva je bez kestena koji se sada nalaze na brojnim jelovnicima. Iako priprema pirea nije tako jednostavna, vjerujte, isplati se potruditi za ovu slasticu za koju recept donosimo u nastavku.

Sastojci

  • 250 oguljenih kestena
  • 350 ml mlijeka
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
  • 250 g slatkog vrhnja

Priprema

Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite.

shutterstock_2052773243.jpg
Shutterstock Ogulite kestene, dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju

Izvor: Čarolija okusa