Jesenska sezona nezamisliva je bez kestena koji se sada nalaze na brojnim jelovnicima. Iako priprema pirea nije tako jednostavna, vjerujte, isplati se potruditi za ovu slasticu za koju recept donosimo u nastavku.
Sastojci
- 250 oguljenih kestena
- 350 ml mlijeka
- 100 g šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije
- 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
- 250 g slatkog vrhnja
Priprema
Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite.
Shutterstock Ogulite kestene, dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju
Izvor: Čarolija okusa
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču