U dane kad imamo puno obaveza ili jednostavno ne stignemo raditi nešto kompliciranije, ovakve jednostavne ideje za ručak nam uvijek dobro dođu. Osobno volim tjesteninu stvarno na sve načine, s piletinom, mljevenim mesom, uz razne salate i za mene je to uvijek dobar izbor i odličan ručak. Da bi napravili ručak koji će naši ukućani s guštom pojesti ne moramo satima stajati uz štednjak, važno je samo da dodamo najvažniji začin - ljubav - i naši najdraži će zasigurno to osjetiti, zalogaj po zalogaj.
Sastojci:
- šampinjoni
- ulje
- glavica luka
- začini: sol, papar
- peršin
- češnjak
- voda
- vrhnje za kuhanje ili kiselo vrhnje
- sir
- za prilog: njoki / tjestenina / riža
Priprema:
Za pripremu umaka od šampinjona možete koristiti svježe šampinjone, one iz konzerve ili smrznute.
Kad imam svježe gljive obično dio odvojim i narežem na sitne komadiće, napunim vrećice i tako pospremim u škrinju da imam za one dane kad nemam svježih gljiva.
U zdjelu stavite malo ulja i glavicu luka nasjeckanu na sitne kockice.
Popržite luk da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
Svježe šampinjone očistite, narežite na manje komadiće i isperite ih pod vodom.
U slučaju da koristite smrznute šampinjone, možete ih otopiti u vrućoj vodi, ali i ne morate, bit će dobro i ako ih izravno iz škrinje stavite na luk koji ste prethodno popržili na ulju.
Kad ste dodali šampinjone, dodajte i začine: sol i papar.
Zatim dodajte malo peršina i sitno nasjeckanog češnjaka prema želji.
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano