Sastojci:
1 kg krumpira, skuhanog u ljusci
200-250 g matovilca ili zelene salate
tvrdo kuhana jaja
Umak:
bučino ulje uz malo suncokretova ulja
vinski ocat, bijeli ili crveni
1- 2 režnja češnjaka
sol i papar (svježe mljeven)
Priprema:
1. Skuhani i ohlađeni krumpir ogulite. U zdjeli pripremite marinadu ili umak od ulja, octa i češnjaka. Dodajte žličicu soli i izmutite da se sastojci dobro stope.
2. Umiješajte marinadu u krumpir i pričekajte da upije. Po potrebi dodajte sastojke koji nedostaju.
3. Prije posluživanja dodajte svježu salatu, pomiješajte pa dodajte jaja i poslužite.
Za Mediteransku verziju bučino ulje zamijenite maslinovim, a matovilac rukolom uz dodatak maslina i kapara.
Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:
novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male
5 načina kako odgajati visoko osjetljivu djecu
Ista prabaka: Kako je princeza Charlotte izgledala kroz godine na portretima koje tradicionalno fotka Kate Middleton
6 fraza koje roditelji ne bi smjeli govoriti djeci
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti