Sastojci za 4 osobe:
- 500 g batata
- 200 g mrkve
- 1 komadić đumbira (2 cm)
- 2 režnja češnjaka
- 2 ljutike
- 900 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice ulja
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica curryja
- 100 g vrhnja za kuhanje
- sol i papar
Priprema
1.Ogulite batat i mrkve i narežite na male kocke.
2.Češnjak i ljutike oljuštite i nasjeckajte.
3.Očistite đumbir pa ga naribajte.
4.U posudi zagrijte dvije žlice ulja pa pržite češnjak i ljutiku dok ne postanu staklasti.
5.Dodajte batat, mrkvu i đumbir i kratko pirjajte.
6.Zatim sve zalijte povrtnim temeljcem te krčkajte 20 do 25 minuta na srednjoj vatri dok povrće ne omekša.
7. Začinite kurkumom, curryjem, solju i paprom te sve izmiksajte štapnim mikserom.
8. Na kraju umiješajte 100 g vrhnja i poslužite.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano