Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g batata
  • 200 g mrkve
  • 1 komadić đumbira (2 cm)
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 ljutike
  • 900 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica curryja
  • 100 g vrhnja za kuhanje
  • sol i papar

Priprema

1.Ogulite batat i mrkve i narežite na male kocke.

2.Češnjak i ljutike oljuštite i nasjeckajte.

3.Očistite đumbir pa ga naribajte.

4.U posudi zagrijte dvije žlice ulja pa pržite češnjak i ljutiku dok ne postanu staklasti.

5.Dodajte batat, mrkvu i đumbir i kratko pirjajte.

6.Zatim sve zalijte povrtnim temeljcem te krčkajte 20 do 25 minuta na srednjoj vatri dok povrće ne omekša.

7. Začinite kurkumom, curryjem, solju i paprom te sve izmiksajte štapnim mikserom.

8. Na kraju umiješajte 100 g vrhnja i poslužite.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia