Sastojci:

  • listovi za lazanje
  • sol
  • 2 žlice ulja
  • 700 g hokaiddo bundeve
  • 2 žlice maslaca
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • 50 ml bijeloga vina
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 100 g kozjeg sira
  • 75 g lješnjaka (oljuštenih i na grubo nasjeckanih)
  • bešamel umak
  • naribana mozarella sir za posipanje

Priprema

1.Listove za lazanje skuhajte al dente u posoljenoj vodi, izvadite ih i ostavite po strani.

2.Bundevu očistite, narežite na kocke i pržite na maslacu. Dodajte temeljac i vino, začinite muškatnim oraščićem, posolite, popaprite. Pirjajte oko 8 minuta. Razmrvite sir.

3.Slažite redom listove za lazanje, na njih pirjanu bundevu, pospite lješnjacima i sirom, zalijte s malo bešamel umaka i zatim poklopite listom tijesta. Ponovite sve dok ne potrošite sastojke. Završite listom kojeg prelijte bešamel umakom i prekrijte naribanom mozarellom.

4.Pecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 15 minuta.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia