Sastojci:
- listovi za lazanje
- sol
- 2 žlice ulja
- 700 g hokaiddo bundeve
- 2 žlice maslaca
- 100 ml povrtnog temeljca
- 50 ml bijeloga vina
- papar
- muškatni oraščić
- 100 g kozjeg sira
- 75 g lješnjaka (oljuštenih i na grubo nasjeckanih)
- bešamel umak
- naribana mozarella sir za posipanje
Priprema
1.Listove za lazanje skuhajte al dente u posoljenoj vodi, izvadite ih i ostavite po strani.
2.Bundevu očistite, narežite na kocke i pržite na maslacu. Dodajte temeljac i vino, začinite muškatnim oraščićem, posolite, popaprite. Pirjajte oko 8 minuta. Razmrvite sir.
3.Slažite redom listove za lazanje, na njih pirjanu bundevu, pospite lješnjacima i sirom, zalijte s malo bešamel umaka i zatim poklopite listom tijesta. Ponovite sve dok ne potrošite sastojke. Završite listom kojeg prelijte bešamel umakom i prekrijte naribanom mozarellom.
4.Pecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 15 minuta.
Tekst: M.B.
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan