Sastojci:
- listovi za lazanje
- sol
- 2 žlice ulja
- 700 g hokaiddo bundeve
- 2 žlice maslaca
- 100 ml povrtnog temeljca
- 50 ml bijeloga vina
- papar
- muškatni oraščić
- 100 g kozjeg sira
- 75 g lješnjaka (oljuštenih i na grubo nasjeckanih)
- bešamel umak
- naribana mozarella sir za posipanje
Priprema
1.Listove za lazanje skuhajte al dente u posoljenoj vodi, izvadite ih i ostavite po strani.
2.Bundevu očistite, narežite na kocke i pržite na maslacu. Dodajte temeljac i vino, začinite muškatnim oraščićem, posolite, popaprite. Pirjajte oko 8 minuta. Razmrvite sir.
3.Slažite redom listove za lazanje, na njih pirjanu bundevu, pospite lješnjacima i sirom, zalijte s malo bešamel umaka i zatim poklopite listom tijesta. Ponovite sve dok ne potrošite sastojke. Završite listom kojeg prelijte bešamel umakom i prekrijte naribanom mozarellom.
4.Pecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 15 minuta.
Tekst: M.B.
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano