Sastojci:
- 1 jabuka
- 1 batat (cca. 250 g)
- 1 luk
- 1,5 dl mineralne vode
- 1 žličica soli
- 1 žlica sezama
- 4 žlice brašna
- ulje za pečenje
Guacamole
- 1 režanj češnjaka
- po želji malo čili papričice
- 4 mini rajčice
- 2 avokada (zrela)
- 0,5 limete
- sol i papar
Avocado guacamole with fresh ingredients on black table, Image: 335663214, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia
Priprema
1.Za popečke naribajte jabuku zajedno s korom. Batat i luk također naribajte na krupnije. Sve to pomiješajte s ostalim sastojcima.
2.Na tavici zagrijte više ulja i na srednjoj vatri pecite popečke sa svake strane po 5 minuta (odnosno dok se ne zažute).
3.Za guacamole u posudu naribajte češnjak, čili papričicu nasjeckajte na sitno, a rajčice narežite na osam komada. Avokado prepolovite, odstranite košticu i žlicom izdubite meso iz kore. Istisnite sok limete. Sve sastojke promiješajte pa na kraju posolite i popaprite.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu