Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 1 batat (cca. 250 g)
  • 1 luk
  • 1,5 dl mineralne vode
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica sezama
  • 4 žlice brašna
  • ulje za pečenje

Guacamole

  • 1 režanj češnjaka
  • po želji malo čili papričice
  • 4 mini rajčice
  • 2 avokada (zrela)
  • 0,5 limete
  • sol i papar
popeci od batata s guacamole umakom
Avocado guacamole with fresh ingredients on black table, Image: 335663214, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Priprema

1.Za popečke naribajte jabuku zajedno s korom. Batat i luk također naribajte na krupnije. Sve to pomiješajte s ostalim sastojcima.

2.Na tavici zagrijte više ulja i na srednjoj vatri pecite popečke sa svake strane po 5 minuta (odnosno dok se ne zažute).

3.Za guacamole u posudu naribajte češnjak, čili papričicu nasjeckajte na sitno, a rajčice narežite na osam komada. Avokado prepolovite, odstranite košticu i žlicom izdubite meso iz kore. Istisnite sok limete. Sve sastojke promiješajte pa na kraju posolite i popaprite.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia