Sastojci za 4 osobe:
- 750 g svježeg špinata
- 20 g đumbira
- 50 g luka
- 2 žlice ulja
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 1 l povrtnog temeljca
- 300 g filea lososa
- sol i papar
- 2 žlice soka od limete
Priprema
1.Špinat operite i nasjeckajte u grubo. Đumbir ogulite i narežite na kockice.
2.Đumbir i luk popržite u posudi na vrućem ulju. Dodajte špinat i kratko pirjajte. Zalijte kokosovim mlijekom i temeljcem, zakuhajte pa ostavite 5 minuta da se krčka. Izvadite 1/3 špinata, a ostatak juhe izmiksajte štapnim mikserom.
3.Ribu operite, posušite i narežite na kocke. Posolite i popaprite. Stavite ribu 5 minuta u juhu. Ponovno vratite špinat koji ste izvadili. Juhu začinite sokom limete, sol i papar i po želji dodajte listiće korijandera.
Tekst: M.B.
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu