TAMNA STRANA DJEČJIH NATJECANJA LJEPOTE: Do 6. godine je osvojila 300 titula no to je platila zdravljem

Jedna od najpoznatijih sudionica dječjih natjecanja ljepote, Eden Wood, danas ima 18 godina i otkriva šokantnu pozadinu ove industrije koja je iznimno popularna u SAD-u

Profimedia Eden Wood je progovorila o mračnoj strani dječjih natjecanja ljepote

Eden Wood je imala samo 2 godine kada ju je majka uvela u svijet dječjih natjecanja ljepote, a njezinu smo priču tada pratili u popularnom televizijskom reality showu “Toddlers and Tiaras”. Iako su već tada mnogi upozoravali na opasnost ovakvih natjecanja i posljedice koje će ostaviti na dječju psihu, istina je zapravo bila još puno gora. Bivša menadžerica danas 18-godišnje Eden napisala je knjigu u kojoj je otkrila da ju je majka Mickie Wood godinama fizički i emotivno zlostavljala.

Profimedia  Eden je navodno njezina ambiciozna majka fizički i psihički zlostavljala

Profimedia  Do šeste godine je osvojila 300 titula


Optužila ju je da su joj natjecanja bila važnija od zdravlja vlastite kćeri, da je tjerala djevojčicu da pije energetska pića i espresso kako bi joj održavala energiju. Zbog toga su Eden počeli trunuti zubi, međutim, majka ju je odbijala odvesti zubaru. Također je tjerala Eden da se redovito sunča u solariju, da drži dijetu i vježba osam sati bez pauze, a ako bi pogriješila u nečemu, naljutila bi se i rekla joj: 'Ista si kao tvoj otac - on je gubitnik’.

Zbog konstantnog pritiska i nezdravog života djevojčica je počela patiti od jakih glavobolja, a njezin probavni sustav počeo je pokazivati znakove poremećaja. Stoga je sama sa 6 godina, nakon što je već osvojila 300 titula, tražila od majke da se prestane natjecati. Eden danas ima 18 godina te se i dalje bavi modelingom, ali ne na tako ekstreman način.