DJEČJI VRTIĆ DOBRO DRVO: Inovativan i personaliziran pristup odgoju djece u poticajnom okruženju

Upisi u dječji vrtić Dobro Drvo za pedagošku godinu 2022./2023. su u tijeku te će biti otvoreni do popunjenja kapaciteta vrtića.

Dobro drvo

Dječji vrtić Dobro Drvo, jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih inovativnih vrtića, nakon punih osam godina uspješnog poslovanja nastavlja sa širenjem svojih aktivnosti i obrazovnih programa usmjerenih na cjelovit i personaliziran pristup odgoju djece kao kreativnih i društveno odgovornih pojedinaca.

Dječji vrtić Dobro Drvo osnovale su 2014. godine Ana Štefanec i Snježana Punčikar, magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje su svojim predanim radom pokazale da se i u Hrvatskoj može drugačije. Djeca u Dobrom Drvu već od najranije dobi uče strane jezike, sudjeluju u sportskim aktivnostima te razvijaju svoje vještine kroz posebne programe usmjerene na STEM, razvoj govora, terapeutsku igru i scensko izražavanje. Sve ove aktivnosti imaju za cilj kod djece probuditi kreativnost te ojačati njihov socioemocionalni razvoj, samopouzdanje i motoričke sposobnosti.

Dobro drvo 

„U našem vrtiću osnovni cilj je potaknuti djecu na učenje kroz stvaranje adekvatnih preduvjeta u obliku kvalitetnog razvojnog okruženja te ih ohrabriti na kritičko promišljanje i propitivanje svoje okoline, kao i na razumijevanje naprednijih koncepata kroz igru i socijalnu interakciju. U poticajnom okruženju, koje posebno prilagođavamo svakom pojedinom djetetu, posebno pazimo na socijalnu, prostorno-materijalnu i vremensku komponentu učenja koje uvažavaju načela jednakopravnosti, fleksibilnosti, individualnosti i interaktivnosti“ – izjavila je Snježana Punčikar, ravnateljica vrtića Dobro Drvo.

Dobro drvo 

Dječji vrtić Dobro Drvo inovativan je ne samo po svom modernom pristupu odgoju djece, nego i po uspješnosti u provođenju EU projekata i aktivnim sudjelovanjem u radu međunarodnih organizacija poput OMEP-a i ESTN-a. Dobro Drvo je ujedno prvi vrtić u Hrvatskoj koji je postao dijelom UNESCO Associated School Network-a čiji je glavni cilj razvijati kod djece toleranciju, interkulturalni dijalog, održivi razvoj i kvalitetnu odgojno-obrazovnu praksu, čime se pozicionirao kao centar izvrsnosti u segmentu predškolskog odgoja i obrazovanja.

Novi „zeleni vrtić“ u Parku kneževa bit će usmjeren održivom odgoju

Ove jeseni Dječji vrtić Dobro Drvo otvara novi objekt u zelenoj oazi u centru grada, Parku Kneževa, koji će biti usmjeren održivom i ekološki osviještenom odgoju djece (zelena pedagogija). Novi vrtić projektiran je po principima zelene gradnje, zahvaljujući projektu tvrtke VMD Model te omogućava kombinaciju raznolikih i bogatih odgojno-obrazovnih aktivnosti kao i suživot s prirodom već od najranije dobi. Osnovna ideja koncepta bila je stvoriti vrtić koji je živi organizam – koji se mijenja i prilagođava u skladu s potrebama djece i odraslih.

U prostoru vrtića nalazi se i sportska dvorana, opremljena svim rekvizitima za poticanje razvoja motoričkih vještina kod djece i provedbu različitih sportskih aktivnosti.

Upisi u dječji vrtić Dobro Drvo za pedagošku godinu 2022./2023. su u tijeku te će biti otvoreni do popunjenja kapaciteta vrtića. Više informacija dostupno je na web stranicama vrtića Dobro Drvo.