Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darujemo vam seriju slikovnica s pandama u glavnoj ulozi

Da vam malo olakšamo predbožićno traženje darova, ovih dana darujemo ponovo naše vjerne čitateljice! Na redu je serija edukativnih slikovnica autorice Gordane Lukačić

Predstavljamo vam seriju od tri edukativne simpatične slikovnice Gordane Lukačić koje na prihvatljiv i duhovit način potiču kod djece pozitivan stav prema očuvanju prirode i svih njenih vrsta. Namijenjene su djeci od tri do sedam godina.

Čajana na Mjesecu

Glavni likovi slikovnice su pande – mali medvjedići koji su zbog klimatskih promjena među najugroženijim životinjskim vrstama na Zemlji. Uzrok smanjivanju njihove populacije je i nestanak njihove omiljene hrane – bambusa. Pande šalju svoju predstavnicu Mandu u daleki svijet, da potraži pomoć kod izmišljenog stvora Milizbora koji prodaje parcele na Mjesecu na kojem su se stvorili pogodni klimatski uvjeti za pošumljavanje bambusom...

Pažljivo oblikovane, jasne i duhovite rečenice Gordane Lukačić, u kombinaciji s neodoljivim ilustracijama Tee Stražičić, kod djeteta razvijaju ljubav prema čitanju, a ujedno ga poučavaju o promjenama koje možemo zaustaviti samo složnim zajedničkim djelovanjem.

Uzbuna u Bambusgaju donosi nam nastavak pustolovina Pande Mande i njenih prijatalja. Ako ste svojim najmlađim ukućanima već kupili Čajanu na Mjesecu, onda ne propustite ovu slikovnicu. Životinje su se brinule o Bambusgaju, zalijevale su mladice, plijevile korov sve dok jednog dana nisu naišli na polomljene stabljike. Trebalo je otkriti tko je to učinio... Tu počinje zaplet koji će životinje razriješiti zajedničkim trudom i timskim radom.

Povratak na Zemlju je treći nastavak slikovnice o pandi Mandi i njenim prijateljima, a svaki od tri nastavka može se čitati i kao zasebna priča. Panda Manda zasvira na češalj i tako dozove Martondu koji ih u svemirskom brodu spušta na Zemlju da vide o čemu se radi. Razigrane i duhovite ilustracije Martina Babića i zanimljiv tekst koji se temelji na znanstvenim činjenicama obogaćenim maštom otisnut je velikim tiskanim slovima kako bi i čitači početnici lako čitali, a i oni koji su već postali gutači slova.

Izdavač: Libricon

Cijena svake slikovnice: 69 kn

Tri najbrže čitateljice koje se prijave sa svojim podacima na [email protected] s naznakom "Panda Manda" u nazivu mejla, osvaja po jednu od slikovnica. Svaka se može čitati neovisno jedna o drugoj.

Dobitnici jedne od slikovnica su:

Ivana Grujin Štolfa iz Osijeka, Fran Pucić iz Novske i Martina Šmit iz Jastrebarskog

Tekst: I.T.

Foto: Libricon

Najnovije

Najpopularnije