Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplikacija koja pomaže roditeljima djece koja se ne javljaju

Imate li problem da vam dijete ne odgovara na poruke ili pozive, ova će vas aplikacija zanimati. Ili ćete radije pokušati razgovarati s djetetom i objasniti mu zašto vam je važno da vam se javi kad ga zovete i doznate zašto vas ...

Aplikacija "ReplyASAP" preuzima „kontrolu“ nad ekranom mobilnog telefona i pokreće alarm koji se ne zaustavlja sve dok dijete ne odgovori na poziv ili poruku. Autor aplikacije, Nick Herbert iz Londona, otac 13-godinjeg dječaka, objašnjava da je bio frustriran postojećim aplikacijama za slanje poruka, pa je kreirao vlastitu - kako bi bio siguran da će mu sin odgovoriti.

ReplyASAP „muči“ onoga kome je poruka upućena, tj. blokira sustav telefona i drži alarm aktivnim sve dok ne odgovori. Ignoriranje poziva ili poruka roditelja tako postaje nemoguće. Aplikacija omogućava i obavijest o tome je li poruka pročitana. Herbert kaže da je tijekom osam mjeseci rada na ovoj aplikaciji konzultirao sina Bena po pitanju dizajna i ideje. Ben je, kako kaže Herbert, shvatio da je ReplyASAP "koristan alat".

Ova aplikacija prilagođena je i za starije korisnike, one koji na telefonu deaktiviraju zvuk, ili uređaj ne drže uvijek uz sebe. ReplyASAP je dostupan na platformi Play store, samo u Velikoj Britaniji, a za sada funkcionira samo na androidima. Mladi Ben ima iPhone, ali njegov otac radi na rješavanju i tog problema.

Izvor: yumama.com

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije