Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miroslav Škoro ispričao je Šumsku priču iz 'Ku-kuc' kutije

Pjevač Miroslav Škoro pokazao je svoj talent pripovijedanja priča djeci u knjižnici Savica u sklopu kampanje Centra »Pričaj mi« i pokretanja proizvodnje didaktičkog pomagala za stvaranje priča »Ku-kuc«

U druženju s osnovnoškolskom djecom u utorak 2. svibnja poznati je pjevač Škoro zajedno s volonterima uprizorio Šumsku priču, a uz vesele prvašiće oživjeli su glavne likove iz Šumske priče - vjevericu Zvonku i ježa Iglicu.

»Odličan je osjećaj biti s djecom i podružiti se s njima. Najbolja stvar 'Ku-kuc' kutije je što nas sve poveže kroz igru na jednostavan način. Djeca su se danas zaista zabavila uz Šumsku priču i likove iz ove zabavne kutije, a i ja sam uživao. Mnogo smo naučili kroz igru o tome kako prevladati svađu«, kazao je pjevač Škoro o novom kreativnom rješenju koje se nalazi u kutiji »Ku-kuc! Priča je unutra« koja svojim kreativnim rješenjem pruža kvalitetan sadržaj za igru.

Lutke šiju radnice Kamenskog 

Projekt »Ku-kuc! Priča je unutra« predstavljen je na petom rođendanu udruge Centra za psihološku podršku i razvoj »Pričaj mi«, a riječ je o konceptu igre koja se gradi na temelju problemske priče za djecu. Set od sedam lutaka koji se nalazi u kutiji izrađuju radnice udruge Kamensko, a materijali za izradu obiteljskog stabla i štambilja izrađuje zagrebački stolar od bukvinog drveta. Na taj način su u proizvodnju uključeni hrvatski radnici, a cijeli proizvod je napravljen od prirodnih materijala.

U tijeku je kampanja grupnog financiranja za »Ku-kuc« kutiju na platformi Indiegogo na linku:  http://igg.me/at/Ku-Kuc kojom se prikupljaju sredstva za pokretanje proizvodnje »Ku-kuc« kutije koja se može nabaviti po cijeni od 290 kuna, a traje do 14. svibnja.

Potpora poznatih osoba 

Vrijednost novog didaktičkog pomagala već je prepoznao niz osoba iz javnog života, pa su tako među ambasadorima kutije »Ku-kuc« pjevači Jacques Houdek i Jelena Radan, glumice Jelena Veljača i Ana Begić Tahiri, književnici Miro Gavran i Julijana Matanović te brojni drugi.

Miroslav Škoro ispričao je Šumsku priču iz 'Ku-kuc' kutije
Izvor: Youtube

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije