Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Star Wars Dan na Ribnjaku

Star Wars dan se održava 6.5.2017. u prostoru Centra mladih Ribnjak (mapa), s otvorenjem u 11 i trajanjem sve do 18 sati. Ulaz na sva predavanja i radionice kao i izložbeni dio je besplatan. Osim zabave, cijelo događanje ima i humanitarni ...

Projekt May the 4th, odnosno Star Wars Dan je zamišljen kao cjelodnevno događanje na kojem se održavaju predavanja, radionice za djecu i odrasle, cosplay i izložbeni dio događanja uz igre i škole mačevanja. Svi programi radionica i igara su prilagođeni dječjem uzrastu 5-15 godina te naravno odraslima, dok su predavanja i cosplay namijenjeni 15+ publici.

PROGRAM

Počinje izlaganjima, nastavlja se predavanjima i radionicama, školom mačevanja i star wars igrama, a završava cosplayem i podjelom nagrada. Igre koje će se održati za djecu su Force training, Škola mačevanja lightsaberima, Trench run.

Predavanje će održati Tihoni Brčić s temom Star Tours i ostale Star Wars atrakcije, a gostovat će i osječka ekipakoja je radila Star Wars tjedan s eksponatima i pričom. Radionice za djecu bit će: Star Wars origami, Izrada makete Star Destroyera i LEGO igraonica.

Cosplay je kostimiranje u likove, ovoga puta isključivo likove iz Star Wars franšize. Cosplayeri će biti prisutni tijekom cijelog eventa, a u 18h će se održati promenada kostima te ocjenjivanje žirija. Žiri čine tri osobe koji će po unaprijed pripremljenim tabličnim kriterijima izabrati tri najbolja kostima koja će dobiti i nagrade. Dodatne informacije o cosplayu i prijava.

Tijekom događaja posjetitelji će se moći fotografirati s lightsaberima i Jedi plaštem te dobiti odmah izrađenu fotografiju za uzvrat za 5 kuna donacije. Donacije prikupljamo u suradnji s partnerom HP-om, a sva sredstva idu za kupovinu potrepština koje će biti odnesene u udrugu FB humanitarci Zagreb. Tako da događanje ima i važnu humanitarnu notu.

Smatramo da će ovaj događaj biti zanimljiv obiteljima s djecom gdje među odraslima postoje Star Wars fanovi koji će željeti upoznati djecu s tom franšizom i kulturom Star Warsa, a samoj djeci će biti zanimljivo zbog programa prilagođenog njima kao što je recimo Škola mačevanja lightsaberima gdje će dobiti rekvizite i učiti pokrete. Tako da projekt podržava sinergiju obitelji, a ujedno ima i edukativno kulturni karakter.

Očekivani rezultati su povećanje informiranosti o franšizi Star Wars, kulturno upoznavanje s umjetnošću filma, sinergija obitelji, upoznavanja i produbljivanje zanimanja za nove tehnologije.

UDRUGA LJUBITELJA ZVJEZDANIH RATOVA MOS CROATIA SPACEPORT

Osnovana je 2002. Trenutno ima 130+ aktivnih članova pa je tako SF udruga s najviše članova u Hrvatskoj. Okupljanja su svakog prvog i trećeg utorka u mjesecu u HUB385, Zagreb. Centralno web mjesto je Star Wars portal koji prati recentne vijesti iz svijeta Star Warsa i ažuriran je minimalno na tjednoj osnovi. Osim toga je službeno glasilo udruge za sve aktivnosti udruge i informacije o udruzi. Na društvenim mrežama udruga je najviše prisutna kroz fan stranicu Star Wars Hrvatska koja trenutno ima 7 760 fanova i Instagram s više od 1 090 pratitelja. Udruga je prepoznata od strane javnosti po kreativnim aktivnostima te je uvijek rado viđena radi kostima koje posjedujemo u udruzi.

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije