Svaka majka sa iskustvom poroda tu priču nosi sa sobom čitav život. Pričanje priča i njihovo slušanje nam daje odličnu pripremu za iskustvo trudnoće i poroda. Slušanjem ne možemo proći ono što nam donosi direktno iskustvo, ali se djelomice možemo pripremiti - i mentalno, i emocionalno, i duhovno i intelektualno. Kroz dijeljenje te priče u sigurnoj i podržavajućoj atmosferi majke pronalaze razumijevanje jedna za drugu te dobivaju siguran prostor i vrijeme kako bi do kraja razotkrile svoje iskustvo – bilo pozitivno, bilo negativno. Ovakav način rada pruža osjećaj da nisu usamljene u svojim emocijama koje često nisu one društveno prihvatljive. Od istinskog veselja do istinske tuge, seksualnog uzbuđenja do ravnodušnosti… spektar emocija dešava se u tom intenzivnom događaju.

Pričanje priče liječi, ponajviše osobu koja je priča, a zatim i slušatelje. Isto tako daje inspiraciju i uvid svima u tom sigurnom krugu.

Ovo je prilika da ispričate svoju priču.Pričaonica se održava 15. 12. 2016. u Kačićevoj 19 u Zagrebuu 17 sati.

Cijena: 50 kn

Obavezna prijava na anita@doula.hr jer broj mjesta je ograničen.

O voditeljicama:

Anita Budak je profesionalna doula i koordinatorica rada Hrvatske udruge doula te voditeljica programa „Ljudska prava u porodu“. Majka je tri djevojčice i vlastito pozitivno iskustvo tri porođaja joj je pokretačka snaga za educiranje žena o transformirajućem iskustvu rađanju djeteta i majke.

Marija Čukman je porođajna edukatorica i doula, majka dvojice dječaka. Nositeljica programa Svjesna trudnoća unutar kojeg održava radionice za trudnice i njihove partnere. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u terapeutskoj praksi te kao terapeut radi sa ženama na iscjeljenju trauma trudnoća, poroda i gubitka djeteta.

www.doula.hr

www.svjesnatrudnoca.com

Tekst i foto: Svjesna trudnoća