Božićna bajka za Aplauz Teatar započela je večeras premijernom izvedbom mjuzikla Orašar, autorskog projekta Lane Blaće i Marka Jurage u zagrebačkoj Produkciji kulture Aplauz. Raskošni glazbeno-scenski nastup oduševio je zagrebačku publiku. Pod redateljskom palicom osnivača Aplauza, Marka Jurage i glavne glumice te autorice songova i glazbe Lane Blaće oživjeli su Orašar, Vila Šećera, Kralj Miševa, Vila Snijega, Lope de Chocolate te mnogi drugi likovi koji su u raspjevano-rasplesanoj varijanti vjerno gledateljima dočarali duh božićnih blagdana te naglasili važnost mašte i obiteljske ljubavi.

Ansambl s trideset izvođača te plesna skupina Mind Will pod vodstvom Siniše Križaja, izveo je 25 songova i razigranih plesnih izvedbi. Jedna od atrakcija izvedbe je atraktivna i šarena scena koja se sastoji od dva nivoa, te vrlo privlačni rekviziti, torte visoke 2 metra, velike šećerne lizalice, ogroman sat i veliki sirevi. Raskošni kostimi djelo su kostimografkinje Emilije Šušković Jakopac i asistentica Nike Valentić i Tiane Pivčević, studentica kostimografije s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Koreografiju potpisuje Dejan Jakovljević, a Matija Škvorc voditelj je zbora koji ujedno potpisuje i zborske aranžmane.

Osim Lane Blaće koja glumi Klaru, u glavnoj muškoj ulozi Orašara i princa Alberta pojavljuje se Matko Knešaurek, dok Klarine roditelje glume Jasna Jozić i Goran Malus ili Ivan Đuričić. Kao kralj miševa zablistao je Slavko Juraga koji je ujedno oduševio i sjajnom maskom.

Lana Blaće, pred kojom je bio vrlo zahtjevan zadatak osmišljavanja atraktivnih songova, a u suradnji s Markom Juragom, je u potpunosti osmislila drugi čin rekla je da je jako sretna što se konačno ostvario njezin san – stvaranje bajke prepune mašte, a upravo je Orašar priča uz koju je odrastala. Napomenula je da je ovaj mjuzikl namijenjen i djeci, no i odraslima jer nosi poruku koliko je važna mašta kao i ostvariti vlastite snove.

Planovi osnivača Aplauz Teatra vrlo su ambiciozni, mjuzikl Orašar već je preveden na engleski i njemački jezik te vjeruju da će kroz neko vrijeme oživjeti i na nekoj od pozornica izvan Hrvatske.

U mjuziklu Orašar uživali su i Renata Sabljak, Danijela Pintarić, Dražen Bratulić i Adi Karaselimović. Zagrepčani će ga moći pogledati tijekom prosinca (8.12, 9.12, 10.12, 14.12, 17.12, 21.12, 22.12 i 23.12), no zbog velikog interesa u planu je i nekoliko siječanjskih izvedbi od kojih su prve planirane za 10. i 11. siječnja. Više informacija pronađite na www.aplauz-teatar.hr.

Jučer je održana premijera mjuzikla Orašar - raskošne izvedbe koja predstavlja krunu petogodišnjeg rada Aplauz Teatra, koja će vas vratiti u djetinjstvo i nakon koje ćete više vjerovati svojim snovima

Foto: Matija Pekić