Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmski program za škole i vrtiće 'Sedmi kontinent'

Udruga Djeca susreću umjetnost organizator je zanimljivog filmskog projekta za djecu, a ovaj tjedan posebno je rezerviran za obilježavanje 125 godina Charlija Chaplina

U okviru filmskog programa za škole i vrtiće «Sedmi kontinent» nastavlja se obilježavanje 125. godišnjice rođendana Charlie Chaplina i 100 godina od nastanka njegova najpoznatijeg filmskog lika Skitnice u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ovaj put uz prikazivanje Chaplinova «Mališana» nijemog crno-bijelog filma iz 1921. godine, Zagrebačka filharmonija će izvesti originalnu glazbu iz filma koju je skladao sam Chaplin i to 50 godina nakon premijere U 1971. godini, kada je Chaplin premontirao film i skladao novu glazbu. Glavna tema Chaplinove glazbe bazirana je na temi 6. simfonije Petra Iljiča Čajkovskog.Udruga Djeca susreću umjetnost koja je organizator filmskog programa «Sedmi kontinent» i ovog događaja, već je u okviru filmskog ciklusa tijekom 2014. godine, posebno obilježila godišnjicu lika i djela Charlie Chaplina pa su tako djeca zagrebačkih škola nakon gledanja filma “Mališan”, imala priliku porazgovarati s glumcem Draženom Šivakom o profesiji glumca, o školovanju glumca te o načinu glume u nijemim filmovima. Ova velika predstava u slici i glazbi, zatvorena je za javnost i rezervirana za učenike osnovnih škola te će se održati 5. studenog 2014. u dvorani Gorgona, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.Nastojeći uz razvijanje filmske pismenosti među mladima osvješćivati i povezanost filma s drugim umjetnostima, temeljni je cilj suradnje Udruge Djeca susreću umjetnost, Zagrebačke filharmonije i Muzeja suvremene umjetnosti odgajati nove generacije koje će s razumijevanjem i kritički pristupati različitim umjetničkim pojavama s kojima se susreću te koje će osviješteno njegovati ukus za filmsku, glazbenu, likovnu i druge umjetnosti.

Udruga Djeca susreću umjetnost

Udruga Djeca susreću umjetnost, članica Europskog udruženja filma za djecu (ECFA) u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti organizira filmski program za predškolce i osnovnoškolce pod nazivom “Sedmi Kontinent”. Program se sastoji od prikazivanja selektiranih filmskih naslova europske produkcije, hrvatskog suvremenog filma i svjetskih filmskih klasika TE popratnih tematskih radionica i analiza filmova i  gostovanja «filmaša». U programu je dosada sudjelovalo ukupno 20.000 djece osnovnoškolaca iz 75 zagrebačke škole i škola Zagrebačke županije; ukupno je izvedeno 350 analiza filmova, provedeno više od 80 razgovora s gostima filmašima i 280 stručnih vođenja kroz postav Muzeja suvremene umjetnosti na teme “Zar je to umjetnost?» i «Igre za lijevo i desno oko»”.

Program Sedmi kontinent, temeljen na Nastavnom planu i programu za osnovne škole, podržava učitelje i nastavnike u provedbi satova medijske kulture te promiče filmsku pismenost djece i mladih.

Detaljni popis filmova u programu Sedmi kontinent potražite ovdje

Najnovije

Najpopularnije