Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEZONA PREHLADE JE STIGLA: Kako odabrati pravi inhalator?

 C28P NASLOVNA.jpg Izvor: Promo

S promjenom godišnjih doba, počinje sezona prehlade, začepljenih i šmrkljavih nosića, kašlja i bolnog grla. Različiti dijelovi dišnih puteva mogu biti izloženi respiratornim smetnjama, a najveće promjene se mogu osjetiti tijekom jesenskog i zimskog perioda. Kod djece se povećava učestalost respiratornih infekcija boravkom u vrtićima i školama, odnosno u skupnom boravku, slično kao i za odrasle osobe npr. na poslu.

OMRON nudi velik izbor kvalitetnih inhalatora koji mogu pomoći u ublažavanju respiratornih tegoba, stoga je vrlo važno odabrati optimalno rješenje za odrasle i djecu. Prije objašnjenja vrsta inhalatora, potrebno je još jednom ponoviti koja je zapravo njihova uloga?

Inhalatori su medicinski uređaji koji pomoću inhalacijske aerosol terapije ublažavaju simptome infekcija dišnih puteva. Prije definiranja korištenja svakog inhalatora, potrebno se prvo posavjetovati s liječnikom kako bi se mogla procijeniti težina respiratornog stanja odrasle osobe ili djeteta, na temelju čega se definira učestalost inhaliranja. Glavna funkcija inhalatora je pretvoriti tekući lijek u finu maglicu, pomoću koje se lijek unosi u organizam.

Prije kupnje inhalatora, potrebno je obratiti pozornost na:
1. Kompatibilnost sa zdravstvenim stanjem - izbor uređaja trebao bi biti prilagođen vašem zdravstvenom stanju i zdravstvenim potrebama.

2. Dob, tjelesne i kognitivne sposobnosti korisnika - starije osobe i dojenčad zahtijevaju posebne karakteristike vezano uz izbor  inhalatora.

3. Učinkovitost uređaja - terapija je učinkovita samo ako se s uređajem pravilno radi, stoga se prije inhaliranja potrebno educirati. Liječnik, ljekarnik ili respiratorni terapeut može pomoći preporučiti inhalator koji je najučinkovitiji za vaše potrebe.

4. Prijenosnost uređaja - važno je odlučiti se za uređaj koji je jednostavan za upotrebu i u skladu s vašim životnim stilom.

5. Učestalost inhalacije - terapija koja se daje rutinski, jednom ili dva puta dnevno, ne mora biti toliko prenosiva kao lijekovi koji se daju češće ili lijekovi koji mogu biti potrebni u bilo kojem trenutku.

6. Izdržljivost uređaja - osigurajte da je inhalator koji odaberete trajan i može podnijeti svakodnevne postupke čišćenja.

 C28P-inhalator.jpg Izvor: Promo

Koji inhalator odabrati?

Na tržištu je prisutno nekoliko vrsta inhalatora, koji se razlikuju oblikom i namjenom. Mnogi poistovjećuju inhalatore isključivo za korištenje kod smanjenja respiratornih tegoba djece, ali odrasli također koriste inhalacijske terapije, posebice osobe koje boluju od astme, KOPB-a i drugih respiratornih oboljenja. Stoga, prije donošenja odluke o kupnji inhalatora, potrebno je  posavjetovati se s liječnikom i pogledati koji modeli Omron inhalatora najbolje odgovaraju vašim potrebama. Ukoliko vam je potrebno cjelovito rješenje za cijelu obitelj, onda je svakako optimalan izbor Omron C28P kompresorski inhalator, koji omogućava tiho i učinkovito inhaliranje. Po čemu je ovaj inhalator poseban? Osim maske jedinstvenog oblika koja čvrsto prianja uz lice, smanjujući tako gubitak lijeka, C28P je jedini kompresorski inhalator s mogućnošću inhalacije u ležećem položaju. Napravljen je u suradnji s respiratornim terapeutima za uspješno liječenje astme, KOPB-a, kroničnog bronhitisa, alergija i drugih respiratornih oboljenja, a zahvaljujući Advanced Valve Technology (AVT) optimizira se strujanje lijeka tijekom inhalacije što smanjuje gubitak lijeka tijekom izdisanja, zbog čega je ovaj inhalator miljenik roditelja po cijelom svijetu. Podsjećamo, svi Omron inhalatori su osvojili nagradu BEST BUY za 2022./23. godinu.

 C28P.jpg Izvor: Promo

Omron C28P kompresorski inhalator potražite u Medikor web shopu, specijaliziranoj Medikor prodavaonici na lokaciji Tratinska 58, te u svim boljim ljekarnama diljem Hrvatske. Više o Omron vodiču za odabir inhalatora pročitajte na Medikor blogu.

Najnovije