Ovo je jedna dirljiva priča o blizancima, a fotografije na kojima je očita njihova povezanost, doista će vas dirnuti.

Blizanačke trudnoće ulaze pod one rizične, a iako ih većina prođe bez većih komplikacija, roditelji 32-godišnja Kelly Graves i 35-godišnji Billy, iz Essexa, nisu bile takve sreće.

Naime, kada je Kelly bila u 16. tjednu trudnoće, liječnici su na ultrazvuku primijetili da nešto nije u redu s Chesterom. Zabrinulo ih je što čak 25 posto zaostaje rastom za svojim bratom, a što bi značilo da nije primao dovoljno hranjivih sastojaka iz posteljice.

U 19. tjednu trudnoće Kelly je podvrgnuta laserskoj operaciji tijekom koje su razdvojili krvne žile kojima su blizanci bili spojeni u maternici u slučaju da Chester ne preživi.

Blizanci su 15. srpnja rođeni carskim rezom, u 28. tjednu trudnoće. Otis je rođen prvi, s porođajnom težinom od 1559 grama, a Chester je rođen s težinom od 481 gram.

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

Otis je istog trenutka prebačen u inkubator, dok su se liječnici morali boriti za Chesterov život jer je bio prilično slab nakon poroda. I ne samo to, kao posljedica sporijeg razvoja, Chesteru srce nije bilo dovoljno razvijeno pa je podvrgnut operaciji srca, a ubrzo očiju.

Nakon šest tjedana Otis je došao kući s težinom od 2800 grama, a maleni Otis je ostao u bolnici i dalje se boreći za život.

No u rujnu se počeo događati pravi preokret u Chesterovu oporavku jer su liječnici dopustili da s njim u inkubatoru leži i braco Otis.

Od trenutka kada su napokon spojili blizance, i liječnici i roditelji primijetili su kako je Chesterov oporavak sve brži.

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

'Dok bi Otis spavao, Chester ga je promatrao, jednostavno je bio opčinjen s njim, nije skidao svoj pogled s njega’, rekla je mama za Daily Mirror, 'Maženje s Otisom i njegova blizina pomažu Chesteru da napreduje, u to nema sumnje.’

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

Chester je dalje u inkubatoru, liječnici čekaju njegov konačni oporavak, a roditelji i tri sestre nadaju se kako će izaći iz bolnice do kraja studenoga.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram