Jedan je tata smislio dosta neobično rješenje problema i tako postao viralni hit na Facebooku i TikToku.

Dovoljna je samo crna riža i pomalo lakovjerna djeca.

'Dakle, imam djecu tinejdžere i uvijek se svađam s njima oko toga da ne jedu u svojoj sobi i da vraćaju prljavo suđe u kuhinju', požalio se na Facebooku tata Chad McHunt koji je smislio jednostavno i vrlo efikasno rješenje zbog kojeg su ga mnogi na toj društvenoj mreži proglasili čistim genijem.

'Zaprijetio sam im da će im se u sobi nakupiti miševi koji će dovesti druge miševe... Umorio sam se od pričanja iste priče i odlučio sam im očitati lekciju. Otišao sam u trgovinu zdrave hrane i kupio crnu rižu. Prosuo sam je u njihove ormare, ispod kreveta, čak sam stavio i nekoliko zna ispod pokrivača. Izgledalo je poput mišjeg izmeta. Uspio sam ih uplašiti. Nepotrebno je uopće govoriti da od sad redovito pospremaju svoje sobe', napisao je.

Njegov post u vrlo je kratko vrijeme podijeljen više od 90 tisuća puta i zaradio je više od 4,5 tisuće komentara.

'To je genijalna ideja! Jako mi se sviđa!', pohvalili su ga drugi roditelji. 'Hvala na savjetu, i mi ćemo to probati', pisali su.

'Moja je kći radila istu stvar, uvijek bi jela u sobi', prisjetila se jedna mama koja je došla na ideju da u krevet svoje kćeri stavi lažne pauke kako bi je prisilila da više ne jede u krevetu.

Jedna se osoba našalila: 'Sada štakori moraju jesti crnu rižu...'

Bilo kako bilo, koliko god bio neobičajan, i nekima možda neprimjeren, trik za kojim je posegnuo tata Chad pokazao se vrlo jednostavnim, a efikasnim.

Tekst: Ivana Kalogjera

Foto: Facebook, TikTok