Međunarodni je dan žena te za početak čestitamo svima vama, drage naše čitateljice! Nadamo se da je buket cvijeća najmanje što ste danas dobile na dar! Jer, zaslužile ste puno više od toga, da vas paze i maze, da vam udovoljavaju, da vas odvedu na neko lijepo mjesto, da vas puste da uživate... ili da radite što god poželite. Premda je, sigurni smo, zbilja za većinu sasvim drugačija, jer ako ništa drugo, ponedjeljak je i radni dan, priznat ćete, i taj omraženi dan u tjednu sigurno je ljepši i ugodniji zato što je vaš, naš dan!

View this post on Instagram

A post shared by Roditelji.hr (@roditelji.hr)

A sada, pročitajte što su vam poželjeli neki poznati muškarci!

Uvijek pažljiv, osobito prema ženama, Massimo je na Instagramu uz fotografiju na kojoj je sa suprugom Eni, napisao: 'Draga gospodo, na ovaj, a onda i svaki drugi dan, sjetimo se da nas sve, u našim životima ključne žene, čine boljima. Drage dame, sretan vam Dan žena. Hvala što uvijek dajete tako puno. U svim ulogama koje preuzimate'.

View this post on Instagram

A post shared by Massimo (Official) (@massimo.official)

Glazbenik Matija Cvek na svome je Instagramu objavio fotografiju grafita na koji je naišao. U opisu fotografije napisao je stih pjesme 'This is a man's world': 'It wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl'.

View this post on Instagram

A post shared by Matija Cvek (@matijacvek)

Glumac Slavko Sobin objavio je fotografiju svoje prijateljice i plesne mentorice u showu 'Ples sa zvijezdama', Gabriele Pilić ispred koje kleči na koljenima. Uz nju je napisao: 'Ovako svakoj svaki dan. Sretan Dan žena'.

View this post on Instagram

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin)

Pjevač Tony Cetinski svojim je stihovima uz svoju fotografiju čestitao Dan žena svim ženama, sestrama, majkama, suprugama, kraljicama...! 'Kad žena zavoli ima oči djeteta i na sve pristane bez ijednog pitanja, ali ne zaboravi da joj kažeš svaki dan da ju VOLIŠ!'

View this post on Instagram

A post shared by Tony Cetinski⭐️???????? (@tonicetinski)

Splićanin Luka Nižetić uz fotografiju svoje mame i bake napisao je: 'Ovo su moje dvi najveće kraljice i moje životne inspiracije, ali nisu jedine, ima još kraljica koje čuvaju, maze i paze. Sve vas volim, svaki dan! Sretan Dan žena drage moje, znane i neznane!'

View this post on Instagram

A post shared by Luka Nižetić (@lukanizetic)

 Pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i diplomirani sociolog, Bruno Šimleša, uz transparent koji je nacrtala njegova kći, napisao je podužu, no predivnu poruku svim ženama: 'Drage moje, želim vam da njegujete svoje srce onako kako se trudite njegovati sve oko sebe! Želim vam da ne stavljate potrebe svih drugih ispred svojih, da niste na zadnjem mjestu u svom životu i da nemate grižnju savjesti ako niste superžene koje bi sve trebale stići i moći, jer vidi čuda, ni mi nismo supermuškarci. 
Želim vam da slavite svoju ženstvenost, da manje mučite sebe i druge žene oko izgleda te da se više posvetite peglanju svojih srca i umova, a ne tijela. Zapamtite, esencija ženstvenosti je u osjećaju sigurnosti u sebe i samopoštovanju. I zato vam se treba živo fućkati ako vam tijelo nije maksimalno ispeglano. Potrudite se da vam je srce ispeglano i da znate voljeti, suosjećati, osjećati zahvalnost - u tome je ženstvenost!
Želim vam da jasno i glasno kažete DA svemu što vas uzvisuje i jasno NE onima koji vas ne cijene dovoljno. Da, vi zaslužujete više! Zaslužujete primiti sve što znate i možete dati!
Želim da pronađete savršenu harmoniju između srca i uma jer zaslužujete maksimalno iskoristiti svoje potencijale!
Ma zapravo, želim da slavite sebe kako god znate i umijete!
I zapamtite, ništa manje od apsolutne ravnopravnosti ne dolazi u obzir!
Ovaj bi nas dan trebao podsjetiti upravo na to!
- Moja tradicionalna čestitka za Dan žena ili kako bi rekla moja kći za Ženin dan.
Btw. I ovaj je transparent njezin za jednu od povorki za Dan žena, a ja vas pozdravljam iz Gline'.

View this post on Instagram

A post shared by Bruno Simlesa (@bruno_simlesa)

Prije ovog, objavio je još jedan post na Instgramu. Uz fotografiju na kojoj je sa suprugom i kćeri napisao je snažnu poruku.

''Baš je lijepo što pomažete supruzi”, jedna je od najružnijih rečenica koju prečesto čujem, a od nje mi se naježi svaka stanica u tijelu. Jer ja ne 'pomažem' supruzi kada se brinem za dom ili za odgoj. Ja pomažem našoj obitelji i našem domu! Nije njezina dužnost brinuti se za odgoj i dom pa da je presretna ako povremeno uskočim, već je to naša zajednička dužnost. Ako je kuća neuredna, nije ona napravila nešto krivo, nego smo zajedno odlučili da više želimo raditi nešto drugo. Urednost kuće, kao i urednost naše obitelj, naša je zajednička odgovornost. Jer ako oboje radimo izvan kuće nema baš nikakog razloga da ne dijelimo sve poslove kod kuće. Ravnopravno. I znam da me to u očima nekih čini manjim muškarcem, ali za sebe sam samo aktivan tata. I suprug. Ništa više, ali ni ništa manje. Sretan van Dan žena!', napisao je.

View this post on Instagram

A post shared by Bruno Simlesa (@bruno_simlesa)

Tekst: J. S. 
Foto: Instagram