Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako djecu potaknuti na kretanje i brigu o okolišu?

Dođite svi u subotu, 19, rujna, od 10 do 14 sati, na Family day na Zrinjevcu. Bit će to najbolja obiteljska zabava u gradu, na kojoj će - uz brojne druge sadržaje, koncerte, dječje predstave i radionice - svoj eko projekt "Cvijeće ...

 Sport Educa

"Ponesi cvijet, spasi planet“, glavni je moto nove eko inicijative "Cvijeće i drveće“, organizacije Sport Educa, koja će u subotu, 19. rujna, od 10 do 14 sati, biti dio najveće obiteljske zabave u gradu Zagrebu - Family day-a na Zrinjevcu. Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male, očekuju Zagrepčane u zelenom srcu metropole, parku Zrinjevac, a sve u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i u organizaciji Adria Media-e Zagreb i portala Roditelji.hr te Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. Cilj ovog eventa je povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao imotivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Stoga Sport Educa, koja priprema doista bogat i raznolik eko program, poziva djecu i roditelje da na event dođu na biciklima, romobilima, pješice… i tako podrže eko inicijativu i Europski tjedan mobilnosti.

"Da bismo spasili planet, mnogi moramo promijeniti vlastite navike, a svakako je najvažnije buduće generacije podučiti kako ispravnim postupcima poticati održivi razvoj i ekologiju. Ako od malih nogu steknemo svijest o važnosti očuvanja i zaštite okoliša, lakše ćemo kao odrasli na ramenima nositi teret pitanja: kakav svijet ostavljamo djeci“, kaže Anita Vukušić Crever, voditeljica Sport Educe.

Igrati se i učiti najbolji je način kako učiniti svijet boljim mjestom za život, a sebe boljom osobom, a upravo to Sport Educa priprema za subotnje druženje na Zrinjevcu. Čitavo vrijeme s djecom će se družiti profesor Baltazar i zorno predstaviti sve ono u što i sam vjeruje: da uvijek trebamo biti miroljubivi, suosjećajni i spremni jedni drugima priskočiti u pomoć. U to se, dakako, uklapaju i načela održivog razvoja i odgovornosti prema okolišu. Djeca će imati priliku posaditi biljke i drveće, a svakom sudioniku radionice profesor Baltazar za uspomenu će pokloniti biljku. Naime, ideja ovog ekološko-edukativne promocije osvijestiti je one najmlađe o tome koliko je priroda, ali i svaka biljka važna za održanje klimatske ravnoteže na Zemlji. 

Književnica Rosie Kugli, spisateljica brojnih i nagrađivanih knjiga za mlade i djecu, među kojima je i slikovnica ekološke tematike "Mala sirena i dječak Roko“, također će se družiti s djecom na Family day-u.

Mala sirena, kći kralja mora Jadrana, nazvana Adrijana tijekom pustolovina u morskim dubinama shvaća da je njezinu svijetu ugrožen opstanak zbog bahatog, izrabljivačkog ponašanja kopnene vrste koja hoda na dvije noge. Uništavaju se staništa i život morskih bića. Adrijana, u pokušaju da spasi majku smrti u ribarskoj mreži, dospije u nevolju iz koje je spasi dječak Roko. Bila je to ljubav na prvi pogled. Ali pametna djeca znaju da ljubav nije dovoljna na riječima nego da je treba pokazati i na djelu. Zato njih dvoje kreću u akciju spašavanja mora… Ovu prekrasnu priču mališani će imati priliku doživjeti kroz lutkarsku predstavu, a uskoro, kad izađe iz tiska, uživati i u novoj slikovnici “Cvijeće i drveće”. Rosie će pridružiti i glumica Svetlana Patafta, koja će djecu oko 12 sati iznenaditi interaktivnim druženjem na pozornici na temu ekologije.

Zagrepčane i njihovu djecu, osim na usvajanje ekoloških navika i važnost održivog razvoja, Sport Educa potaknut će i na rekreativno bavljenje sportom i korištenje bicikla kao najboljeg prijevoznog sredstva. Tijekom cijelog događanja, mališani će moći sudjelovati i u kreativnoj radionici od recikliranih i prirodnih matreijala, poput gline ili novinskog papira, uz stručno vodstvo Akademije Vivoda.

Dođite s djecom i prijateljima na Family Day u subotu od 10 do 14 sati i uživajte u bogatom sadržaju, jer super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, imati odgovornost prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planeti Zemlji

Program Family day-a:

10.15 – 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 – 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 – 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 – 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 – 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 – 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

Tekst: D. P.
Fotografije: Sport Educa

Najnovije

Najpopularnije