Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dođite svi na Žbicu i pokažite što je prometna kultura na biciklima

Tradicionalna vožnja zagrebačkim ulicama održat će se 22. rujna od 18 sati, a zbog pandemije koronavirusa i ograničenog broja sudionika, ovaj se puta nemojte zaboraviti prijaviti

Tradicionalna Zagrebačka Žbica, vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među sudionicima u prometu, održat će se i ove godine, unatoč pandemiji koronavirusa, i to 22. rujna s početkom od 18 sati. Dan bez automobila i ove će godine tako okupiti brojne ljubitelje vožnje na dva kotača, koji će se na ovaj način priključiti i obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, koji ove godine traje od 16. do 22. rujna. Zbog novih okolnosti, tj. pandemije Covid-19 bolesti i ograničenja broja sudionika, za ovogodišnje sudjelovanje na Žbicu potrebno se prijaviti.

Zainteresirani se mogu prijaviti OVDJE, okupljanje sudionika bit će na Zrinjevcu, s južne strane Paviljona, pola sata prije planiranog početka, odakle će kolona krenuti na 7 kilometara dugu vožnju. Vožnja će se odvijati u redovnom režimu prometa, uz policijsku pratnju na biciklima. Više informacija o utrci, kao i samu rutu kojom će se voziti, potražite OVDJE.

Inače, prva Žbica, koju organiziraju udruga Vozim za Zagreb i Grad Zagreb, održala se 2000. godine i mnogobrojna djeca upravo su zahvaljujući njoj stasala u odgovorne vozače bicikala.

Najnovije

Najpopularnije