Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamo za vikend? Na ZGodionicu u park Ribnjak!

Besplatne radionice, kazališne predstave, sportske aktivnosti, zabavne igre, turniri, zipline i još mnogo više čekaju sve posjetitelje i mališane još samo ovaj vikend. Požurite po svoju dozu bezbrižne zabave i zaboravite kuhanje ...

Od 21. kolovoza park Ribnjak pravo je carstvo dječje igre i zabave. Treće izdanje ZGodionice, festivala za sve malene i velike, polako se bliži kraju, a budući da se prije povratka u vrtiće i školske klupe treba još malo zabaviti i opustiti, idealno mjesto je upravo park Ribnjak. Igra, edukacija, upoznavanje s novim kreativnim područjima, uživanje u brojnim sportskim aktivnostima i siguran boravak u prirodi svima će nam napuniti baterije za nove izazove koje donosi jesen.

Bogati program prvog i jedinog zagrebačkog festivala za djecu ove vrste traje od jutra (10 sati) pa sve do kasne večeri (22 sata). Pored igara koje pripremaju animatori ZGodionice, ovoga vikenda čekaju vas zabavne i poučne radionice, sportovi, predstave, jahanje, superzabavni adrenalinski park i zipline, dječji disco i, naravno, zaštitni znak ZGodionice - div koji nesmetano spava i hrče u svojoj kućici.

Malim sportašima zasigurno će se svidjeti upoznavanje s ne toliko uobičajenim sportovima kao što su softball (Softball klub Princ), squash (Hrvatski squash savez), kickboxing (Kickboxing klub Spartan Gym) i crossfit (CrossFit Maksimir), ali i edukacija o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima koje priprema Hrvatska olimpijska akademija.

Na festivalu ćete pronaći čarobnjake Ministarstva magije s kojima će ljubitelji bajki i Harryja Pottera naučiti spravljati čarobne napitke i zaigrati metloboj, kao i zabavne znanstvenike iz AHA!Pokusa koji će sa znatiželjcima raditi kućne termometre i magnetske skulpture. Kreativci će uživati u oslikavanju eko torbi i slikanju na mlijeku i pjeni za brijanje, a mali radoznalci u pokaznim satima engleskog jezika po metodi Helen Doron. Želite li da vaše dijete nauči nešto starih vještina, svakako ih odvedite na radionice Tete šivalice na kojima će spretnim prstićima i šarenim priborom izraditi svoj suvenir sa ZGodionice ili u parku potražite Čarobnu farmu na čijim će radionicama naučiti hodati na štulama, bojati drvene igračke (slobodno ponesite svoju kojoj je potrebno malo „osvježenja“), pecati drvene ribice i gađati metu drvenim samostrelom. U parku ćete pronaći i igre i radionice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i Muzeja iluzije, baš kao i puno prostora za igru, trčanje i stvaranje uspomena na jedno divno djetinjstvo. Za sve one željne plesa i pjevanja, tu su predstave ekipe iz Šarenog svijeta i DJ Kuna koji pušta najveće hitove u dječjem discu. Nakon veselog i ispunjenog dana, najmlađi se mogu odmoriti i sklopiti oči uz bajke za laku noć Bake pričalice u čarobnom šumarku osvijetljenom brojnim lampicama.

Na

svakom koraku osigurana su dezinfekcijska sredstva, površine i

oprema za radionice dezinficira se nekoliko puta dnevno, a

posjetitelji se mole da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Barem jedan vikend slobodno se držite podalje od kuhinje jer se u parku nalaze i ugostiteljske kućice u kojima ćete pronaći i konkretne obroke i brzinske slatke i slane snackove koji će vašim mališanima dati dovoljno energije za cijeli dan. Opustite se slobodno u chill zoni na najvećoj livadi i uživajte u raznovrsnim hambićima, tortiljama, domaćim kobasama, palačinkama, pečenim batatima, kokicama, fritulama, vaflima, šećernoj vuni, sladoledu, cijeđenim i zdravim sokićima ili bilo kojem drugom osvježavajućem piću. Ugostiteljski dio programa u subotu će raditi do ponoći, a u nedjelju do 22 sata.

I ne zaboravite, ulaz na ZGodionicu, predstave, disco i sve radionice za djecu se ne naplaćuje. Naplaćuju se zipline, jahanje, oslikavanje lica te adrenalinski park.

Detaljan program je dostupan na službenoj Facebook stranici ZGodionice i u parku Ribnjak.

Tekst i fotografije: promo

Najnovije

Najpopularnije