U knjižare Školske knjige stigla je jedna od najpoznatijih serija slikovnica na svijetu – Mali ljudi, veliki snovi. Riječ je o šest bogato ilustriranih knjiga, biografija iznimnih osoba i povijesnih ličnosti, koje su prilagođene djeci.

I junaci tih slikovnica – iznimno cijenjeni u svijetu

umjetnosti, dizajna i znanosti – nekoć su bili malena djeca s velikim snovima.

Na svojem su se putu susretali s izazovima, no usprkos tomu, ostvarili su snove

i ostavili dubok trag u društvu.

Serija od šest slikovnica, s pomoću kojih maleni uče od najvećih, sadržava biografije modne ikone Coco Chanel, osebujne umjetnice Fride Khalo, glazbenog genija Davida Bowieja, arhitektice nesputane mašte Zahe Hadid, znanstvenika i vizionara Stephana Hawkinga te prve svjetske programerkeAde Lovelace.

Na kraju svake od tih edukativno-zabavnih priča nalazi se životopis osobe kojoj je posvećena, s obiljem podataka i fotografija.

Slikovnice Mali ljudi, veliki snovi bogatstvom boja i vedrih ilustracija te inspirativnim pričama i snažnim porukama nadahnjuju neke nove male ljude i ohrabruju ih da ostvare svoje velike snove zahvaljujući kojima će mijenjati svijet.

Stigle su dugo iščekivane slikovnice Mali ljudi, veliki snovi Marije Isabel Sanchez Vegare. Riječ je o inspirativnim biografijama svjetski poznatih ličnosti, koje su prilagođene dječjoj dobi. Jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru znamenitih osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu

Autorica Maria Isabel Sanchez Vegara rođena je u

Barceloni, a njezina serija slikovnica koje istražuju živote jedinstvenih ljudi

prodana je u gotovo 1,5 milijuna primjeraka te je postala nezaobilaznim dijelom

dječjih biblioteka širom svijeta i dosegnula status bestselera. Te jedinstvene

slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru osoba koje su ostavile

neizbrisiv trag u našem društvu.