Nakon puna dva mjeseca, u petak 22. svibnja, Muzej čokolade Zagreb ponovno otvara svoja vrata. Zbog odgovornosti prema našim posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera privremeno radno vrijeme Muzeja kroz tjedan je od 13.30 do 21 sat, a vikendom od 10 do 21 sat. Zadnji ulaz u prostor Muzeja bit će moguć do 20 sati.

Temeljna

ideja koja stoji iza otvaranja Muzeja čokolade želja je za boljim poznavanje

čokolade kao omiljene poslastice koju možete upoznati kroz 200

izložaka vezanih uz proizvodnju i konzumaciju čokolade. Oni prate njezinu

povijest od Asteka i Maya, preko raskošnog porculana iz europskih zemalja, do

suvremenih ambalaža iz cijeloga svijeta. Svaki predmet je pomno

odabran kako bi ispričao posebno zanimljivu etapu iz duge povijesti te

slastice.  

Pri

ulasku u stalni postav svaki posjetitelj uz kupljenu ulaznicu dobiva

degustacijsku kutiju. U njoj se kriju različite vrste čokolada koje kronološki

prate razvoj čokolade.

"Posjetitelji tako imaju priliku kušati fermentirana i osušena zrna kakaovca te sve poznate vrste čokolade; tamnu, mliječnu, bijelu i rubi. Tako je priča o čokoladi potpuna jer posjetitelji mogu uključiti i osjetilo okusa koje je u ovoj priči ipak nezaobilazno“, navodi vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac uz napomenu kako će se prostor redovito provjetravati i dezinficirati te kako će posjetitelji na ulazu moći dezinficirati ruke.

Muzej čokolade Zagreb kroz interdisciplinarni postav, edukaciju i degustaciju zanimljiv je svim generacijama i kao takav postao je novo sretno mjesto u našoj metropoli koje vraća osmjeh na lica ispod maskica. 

Fotografija: Shutterstock