Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rotary klubovi proizveli i dostavili čak 20 tisuća zaštitnih vizira za liječnike

 sudionici humnaitarn eakcije ispred bolnice u dubravi, koja je stacionarni centar za oboljele od koronavirusa

Čak 44 Rotary kluba iz Hrvatske sudjelovalo je u zajedničkoj humanitarnoj akciji u sklopu koje su prikupili sredstva za izradu vizira te organizirali njihovu proizvodnju, distribuciju i dostavu u 66 bolnica i drugih institucija širom Hrvatske.

Donacijom zaštitnih vizira Rotary ima za cilj omogućiti sigurnije uvjete rada liječnicima i zaštititi sve zdravstvene djelatnike, jer samo ako su zdravi, mogu pomoći i drugima u vrijeme pandemije koronovirusa. Viziri su testirani u hrvatskim bolnicama i pokazali su se izvrsnima u zaštiti medicinskog osoblja od COVID-19 bolesti.

Akcija, osim što pomaže medicinskom osoblju, potiče domaću proizvodnju i zadržavanje radnih mjesta. Viziri se proizvode u dva hrvatska poduzeća, u Samoboru i Novoj Gradiški. Dnirano je preko 20.000 zaštitnih vizira, a akcija se nastavlja dalje.

"Zaštitni viziri velika su pomoć u obavljanju našeg posla, povećavaju sigurnost u radu i sprječavaju širenje pandemije“ izjavila je doc.dr.sc. Jelena Popić iz Kliničke bolnice Merkur.

“U ovim teškim vremenima zajedništvo i solidarnost će nam pomoći da što prije prebrodimo krizu i nastavimo dalje sa životom, stoga pozivamo i sve ostale zainteresirane da nam se pridruže u sličnim akcijama koje rotarijanci i svi drugi provode širom Hrvatske”,  naglasili su prof.dr.sc. Darko Tipurić i dr. Hrvoje Kenfelj.

Tekst i fotografije: PR

Najnovije

Najpopularnije